Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

До края на месеца ще стартира подмяна на уличното осветление в петте най-големи села в община Ботевград

Предстои започване на проекта за подмяна на улично осветление още от месец септември на петте големи села в община Ботевград – Трудовец, Врачеш, Скравена, Литаково и Новачене, съобщи кметът на Община Ботевград в отговор на журналистически въпрос на днешния брифинг с местните медии.

Строително-монтажните работи, предвидени в обществената поръчка от месец април 2024 година, предвиждат демонтаж на 2 166 бр. стари улични осветителни тела, доставка и монтаж на 2 413 светодиодни улични осветителна тела. От предстоящите за монтиране 41 бр. са с мощност от 85 W, 147бр. – 45W, 460 бр. – 30W и 1738 бр. – 18 W. Предвидени са още доставка и монтаж на електрически табла, сегментни контролери, 7 360 метра кабели, фотоволтаични паркови осветителни тела и др.

Преди седмица Община Ботевград е сключила пет договора, за всяка от обособените позиции на обществената поръчка, с единствената желаеща фирма – „4С4ЛАЙТИНГ“ ООД, определена за изпълнител след проведената процедура за избор. Общата стойност за изпълнение на проекта за енергийно-ефективна реконструкция на системите за външно изкуствено осветление възлиза на 826 613 лева (без ДДС) според сключените договори, които са определени на база на ценовите предложения на фирмата.

Финансирането е със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост в рамките на процедурата BG-RPP-4.025 „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“.

До края на месец септември ще започнат самите дейности, увери кметът. Срокът за изпълнение от договорите с фирмата е 9 март 2025 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *