Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

121 нови ученици от 593 ще учат в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ през новата учебна година

„Училището днес отваря врати към всички вас, заредени с нови надежди и очаквания, със стремеж за знания и положителни емоции. Това е празник, събиращ стремеж към просвещението и духовността“ . С тези думи Даниела Колева – директор на ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“ Ботевград откри новата 2024/2025 учебна година.

На всички ученици директорът пожела успешен старт, възможности за изява и много незабравими дни. Към учителите – с търпение професионализъм да могат да постигнат всяка набелязана цел.

От новата учебна година в гимназията ще се обучават 121 нови ученици. В  пети клас ще учат 26 ученици в профил „Математически“,  с класен ръководител Валя Христова. В 8-ми клас приемът е на 100 % и в училището ще влязат 95 нови ученици в 4 профила: профил „Математически“ с класен ръководител Невена Станева , профил „Софтуерни и хардуерни науки“ с класен ръководител Цветанка Петрова, профил „Природни науки“ с класен ръководител Даниела Пенкова и профил „Предприемачески“ с класен ръководител Силвия Дончева.

Общият брой на учениците в  ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ е 593 , разпределени в 23 паралелки.

Със старта на новата учебна година има промяна в организацията на учебния процес, заяви Колева, и се преминава на кабинетна система. Причината е, че гимназията ще работи по два нови големи проекта – „Училищна STEAM  среда“ и „Обичам моето училище“, с които ще се подобри атмосферата в учебното заведение.

„Пазете традициите на гимназията , пазете заветите на Златаров. Почитайте Вашите родители и Вашите преподаватели“ . С този призов се обърна към Златаровци директорът Даниела Колева в края на своето обръщение.

По повод откриване на новата учебна година до ръководството на училището бяха постъпили Поздравителни адреси от д-р Илин Черняшки – председател на Общински съвет-Ботевград, от Росица Иванова – Началник на Регионалното управление по образование-София област, от Център за подкрепа за личностно развитие – Ботевград.

От името на завършилите зрелостници – Випуск 2024, към всички ученици, с обръщение излезе Памела Вескова. „С много търпение, такт и упоритост и всеотдайност, Вие ден след ден, ще разкривате необятния свят на науката. Предстои Ви нов път и когато тръгнете по него , вземете най-ценните неща от нашето училище и нашите учители – трудолюбието, упоритостта, постоянството и толерантността, себеуважението и уважението към другите“, бе призивът на Памела Вескова. Приетите студенти, излезнали от ППМГ „Акад.проф. д-р Ас.Златаров“ са 70, които ще продължат образованието си в различни университети в България и един в Австрия.

Гости на събитието бяха от Център за подкрепа на личностно развитие в Ботевград , с директор Каролина Маринова, бивши учители  и родители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *