Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Проект „Обичам моето училище“ влиза в Златаровската гимназия

На 18 юли директорът на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, Ботевград г-жа Даниела Колева и основателят на британското благотворителна организация LightSource Charity – г-жа Албена Спърлинг подписаха договор за дарение по проект „Обичам моето училище”.

Благотворителната организация дарява безвъзмездно индивидуален интериорен проект на цялото училище – класни стаи, коридори, общи помещения и фоайета, като избере цветовете, изработи графичния дизайн на индивидуални тапети за всяка стая, коридори и фоайета, отпечата и постави индивидуални фототапети, изработени от латексови мастила, които са на водна основа, екологични и безопасни за децата в училище. Върху тях ще бъдат поставени различни изображения, свързани с учебния материал, вдъхновяващи мисли и позитивни думи и утвърждения.

Проектът включва и обучения на екип, както и организиране на различни инициативи, чрез които учениците ще развият чувство за взаимна помощ и отговорност за своите задължения, към обществото и към околната среда.

Целта на проекта е да подкрепи образованието, да подобри и осигури комфортна и релаксираща учебна среда в училищата, да повиши реализацията на креативния потенциал и осъзнатост на децата до 18-годишна възраст чрез декорация, като възпита у учениците естетическа нагласа, желание за взаимопомощ и отговорност към заобикалящата ги среда. Доброволческата работа по групи дава възможност на децата да се научат на работа в екип- ученици, учители и родители да се обединят, споделяйки една обща цел.

Успоредно с него ще бъдат реализирани и другите два проекта на LightSource „Децата и цветята“ и „Артистични фоайета“, чрез които ще бъдат създадени специални кътове с цветя “чистачи” и билки в класните стаи в училището с цел обогатяване на въздуха с кислород и лечебни аромати, както и красиви пространства за отдих във фоайетата на училището чрез реставриране и декориране на мебели от самите ученици.

Проектът ще бъде изпълнен на два или три етапа до 2026 г. с изискването фототапетите да не бъдат променяни или премахвани за период от 5 години след датата на поставяне им.

Дейностите по обновяване на интериора в училище ще бъдат финансирани изцяло от дарители, като за целта всеки, който има възможност и желание златаровци да се обучават в по-позитивна среда, може да направи своето дарение към гимназията чрез организираните от училището благотворителни инициативи.

Източник: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *