Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан спечели турнира в памет на Георги Христов

Балкан спечели турнира в памет на легендата Георги Христов, който организира за поредна година. В последния си мач днес в „Арена Ботевград“ вицешампионите надвиха Черно море Тича със 78:73. Те водеха и с двуцифрена преднина в хода на мача, но съперникът имаше шанс за обрат в края.

Победата бе втора за балканци в турнира, като преди това те се наложиха и над АЕЛ Лимасол. Варненският тим остава на третото място, след като преди ден претърпя поражение и от кипърския тим. За отборите имаше и купи, като те бяха връчени на капитаните от внука на Георги Христов, който носи неговото име.

В залата бе и министърът на младежта и спорта в служебното правителство Георги Глушков, който изгледа мача в компанията на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов и президента на Балкан Сашо Везенков.

Двубоят започна с много висока резултатност и от двете страни, без обаче някой да успее да се откъсне напред с голяма преднина, и след десет минути игра Балкан водеше с 29:27. Баскетболистите на Васил Христов успяха да увеличат аванса си през втората четвърт, като на почивката той вече бе двуцифрен – 50:39.

Разликата в полза на домакините скочи още след паузата, но преди последната част „моряците“ намалиха за 57:64. Драмата продължи до последно, като отборът на Георги Давидов бе близо и до пълен обрат, но „зелените“ успяха да удържат водачеството си.

Най-резултатен за победителите бе Иван Гаврилович със 17 точки, Кори Рийвс има 15, Андрей Иванов добави 13 плюс 11 борби.

За Черно море, който отново не бе в пълен състав, Джон Флорвиъс се отчете с 15 точки и 8 борби. Николай Стоянов реализира 14, с 13 е Цветомир Чернокожев, а 12 отбеляза Дахуан Граф.

Източник: bgbasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *