Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ще ремонтират плувния басейн, тенис кортовете и Центъра на ул.“Преслав“18 в Ботевград, църквата в Гурково

Общински съвет Ботевград даде съгласие от собствени приходи на община Ботевград да бъдат отпуснати финансови средства за извършване на няколко ремонти в различни обекти:

  до 29 964лева с включено ДДС  за ремонт на тенис кортове, гр. Ботевград“ ;

•  до 6 000  лева с включено ДДС за закупуване на материали за ремонт на открит плувен басейн – Ботевград.

•  до 22 000 лева за цялостно довършване на ремонтните дейности по църковния храм „Св. Иван Рилски Чудотворец“ с. Гурково.

•  12 500 лева  за ремонтни дейности в  центъра за настаняване от семеен тип – „Д-р Петко Иванов”, който се намира на ул. „Преслав”18.

В общинска администрация – Ботевград са  постъпили няколко докладни записки.  Първата от тях е от Михаил Михайлов – Директор на ОП „Балкан“, с молба за отпускане на средства за ремонтни дейности върху настилка на 2 броя тенис кортове и пребоядисване на дъно и стени на открит плувен басейн в гр. Ботевград. Г-н Михайлов споделя, че сегашното състояние на настилката на кортовете е износено с образували се пукнатини. За да бъде преустановено разрушаването й предлага същата да бъде ремонтирана. За целта предоставя изготвена оферта от фирма „Азимут спорт“ ООД гр. София на обща стойност 29 964 лева, включваща подготовка, обработка на основата за полагането на акрилна система ECOPLAS FRANCE 500 STANDART ITF/CATEGORY 3- MEDIUM. Относно открит плувен басейн в гр. Ботевград, г-н Михайлов предлага да бъде освежен, като счита ,че с отпускането на средства в рамките на 6 000 лева за закупуването на материали, а именно паста за запълване на образували ли се фуги и боя за пребоядисване на дъно и стени, физическото състояние на басейна ще се подобри.

Следващата докладна е постъпила от Ангелина Григорова – кмет на с. Гурково. Църковният храм „Св. Иван Рилски Чудотворец“ в с. Гурково след започване на ремонтните дейности по покривна конструкция, таван ,вътрешни стени и под ,се преустановиха течовете във вътрешността и се спря рушенето на вътрешната част на храма. За довършване на ремонта за цялото извършване на всички дейности по ремонтната част Ви моля да бъдат отпуснати 22 000 хиляди лева. Църквата е строена в края на 18 и началото на 19 век и е значима за населението на селото, посочва в докладната кметът на Гурково.

Постоянни течове от отоплителната инсталация в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Д-р Петко Иванов” рушат преградните стени от гипсокартон и ламинат в сградата. ПВЦ прозорците не се затварят и при дъжд водата влиза в помещенията. Това става ясно от докладна на директора на Центъра  Димитър Манолов.

При оглед от страна на общинската администрация  е установено, че тя действително има  нужда от спешни ремонтни дейности.

Да припомним, че Центърът за настаняване от семеен тип на ул.“Преслав“ бе открит през септември 2014 г, заедно с другия център „Д-р Иван Цветков” – в кв. „Васил Левски”. Изграждането им бе с европейски средства по проект „Ние сме част от Вас” по оперативна програма към Министерството на регионалното развитие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *