Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

49 зрелостници на ПГТМ“Хр.Ботев“ получиха дипломи за средно образование

49 зрелостници от ПГТМ”Христо Ботев” Ботевград получиха дипломите си за завършено средно образование и 38 от тях получиха свидетелство за трета – най-висока  професионална квалификация в професионалното образование. Това стана днес, от 17.30 ч в Презентационната зала на общежитието. Зрелостникът с най-висок успех тази година е Калоян Крумов от 12 „Б” с общ успех – Много добър 5.08. С оценка „Много добър” са 10 дванадесетокласници, с „Добър”- 39.

Официалната церемония по връчване на дипломите бе открита от Директора на учебното заведение -Иван Николов. Той  пожела на зрелостниците да следват мечтите си и да ги реализират. „Имайте мотивация, защото това е много важен момент от вашия живот. Чувствайте се доволни и горд , че имате вече диплома”, заяви Иван Николов.

В края на своето поздравително слово Николов разказа древна китайска история – „Когато учениците на своя мъдър учител завършили своето обучение и получили своите дипломи, както ще ги получите и вие днес, попитали учителя:”Учителю, сега ни покажете пътя!”. Учителят замълчал и отговорил :”Път няма, пътищата се правят с ходене”. Така че аз Ви пожелавам „На добър път” във вашите пътища и успехи!’, каза в заключение директорът.

Специален гост на събитието бе Старши асистент Горан Горанов , доктор на техническите науки от катедра „Електроника” на Технически университет-Габрово. Той обясни на зрелостниците, колко е важно днес да следваш професията на инженера, която напоследък става все по-платена, поради липса на кадри.

„Днес Ви е трудно да се разделите. Ще има още по-трудни решения в живота. Бих казал, че не е по-проспериращо да отидете в Англия да изкарате 1 000 паунда и да мислите, че сте постигнали нещо в живота си. Заслужава си човек да инвестира в образованието си. Това се разбира едва, след като се дипломирате. Никой от нас, преподавателите не очаква да знаете всичко, затова ви очакваме да дойдете да получите знания, въз основа на които след това да печелите“, заяви Ст. асистент Горанов. Той изрази гордостта си, че години наред Габровският университет работи в партньорство с ПГТМ”Хр.Ботев”.

Директорът Николов припомни, че 15 възпитаници на професионалната гимназия са се представили успешно на различни инициативи в университета, така че те имат по право да бъдат приети там.

Дипломите  за средно образование връчи директорът Иван Николов, а сертификатите за професионална квалификация – класните ръководители Мадлен Русинова – на 12”А”клас, Петя Михайлова – на 12”Б”клас, и инж. Димитър Иванов – на 12 „В”клас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *