Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Tри златни медала за Мажоретния състав на Ботевград от Международния фестивал „Златен помпон”в Албена

Шестнадесетото издание на Международния мажоретен фестивал „Златен помпон” и Националния шампионат за IAM /International Majorette Sport Association/  се проведe в курорта Албена от 21 до 23 юни. Организатори на събитието са „Албена” АД, Българска Мажоретна Асоциация и Сдружение „За децата на Добрич”.

Мажоретките от Ботевград при НЧ „Христо Ботев – 1884 г.”от група кадети – втори и трети клас, наброяваха 33 деца. Те се състезаваха в четири категории и завоюваха три първи, едно второ и едно пето място. Ръководителката на състава – г-жа Иванка Христова бе наградена със специална награда за хореография във възрастова група кадети.

В състезанието взеха участие мажоретни състави от Ботевград, Велико Търново, Добрич, Казанлък, Карнобат, Нови пазар, Пазарджик, София, Шумен, Ябланица и мажоретен клуб EURITMIC от Букурещ, Румъния.

Съставите, участващи по правилника на IAM и класирали се на първо, второ и трето място за големи формации и до шесто място за мини формации, ще получат право на участие в Европейския шампионат на мажоретния спорт и Международна купа на IAM, който ще се състои в Гьор, Унгария през месец август 2019 г.

Ръководителите  на съставите – г-жа Ив. Христова и г-жа С. Бенчева сърдечно благодарят на родителите за помощта и подкрепата, и пожелават на децата весело лято!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *