Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Колега натопил полицая с дрогата, тефтер издал сделките му

Полицаят от Четвърто Районно управление Светослав Иванов, задържан за пласиране на дрога в четвъртък, е бил издаден от свой колега. Той имал навик да записва всичките си сделки и получените пари в тефтер, който е намерен при обиска в дома му. Това стана ясно от думите на градскияя прокурор на София Емилия Русинова.
В дома на полицая са открити и около 200 таблетки, които са били скрити в абсорбатор. Според разследващите задържаният е пласирал предимно амфетамини и екстази.

Служителят на 4 РПУ беше задържан вчера при една от сделките си. Полицаят получил 500 лева за 50 таблетки.

Сделката обаче е протекла по различен начин от предните. Обикновено ченгето дилър лично предавал стоката на клиентите си. Вчера обаче оставил таблетките в близост до колата, с която се придвижвал.

Сигналът срещу Иванов е подаден преди около три месеца от негов колега. Така започнала проверка на отдел „Вътрешна сигурност” в МВР. За момента няма доказателства за повдигане на обвинения и на други служители на Четвърто районно, прочуло се със скандали и корумпирани служители.

След въпрос към Русинова дали човекът, с когото е осъществена сделката е задържан, тъй като едва ли полицаят е купил 50 таблетки за лична употреба, тя отговори така:

„50 таблетки не са за лична упортеба, това е ясно. Както вече казах към настоящия момент е повдигнато обвинение единствено на служителя на 4 РПУ.”

Задържаният полицаи  е назначен през 2016 година за стажант на МВР. Започва работа в Четвърто РПУ през 2017 година. До момента няма наказания и провинения, а според колегите му  не е имал и видими отклонения от нормалната си полицейска дейност и не е показвал висок стандарт на живот.  

Вътрешният министр Младен Маринов също коментира случая съ с задържания полицай. „Работихме около месец след получаването на сигнала, така че максимално бързо беше задържан“, обясни той. Маринов посочи, че предстои да бъде установено колко време служителят е пласирал наркотици. „Хубавото в случая е, че сигналът идва от структурата, в която той работи“, каза още вътрешният министър.


Маринов обясни, че първоначално са били задържани двама служители, но в последствие за единия се е оказало, че няма данни за извършване на престъпна действия.

„И към момента продължават процесуално-следствените действия и не е изключено да се разшири кръгът на лицата, които ще бъдат задържани“, обясни той. Вътрешният министър заяви, че това не е първият и няма да бъде последният такъв случай. „В последните години системата се обновява, което е хубаво. В случая това са момчета 92-ри набор. За съжаление, те не преминават през казармата, където се получават базисни навици и дисциплини“, заяви Маринов.

Изчтоник: trafficnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *