Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ирина Григорова: Завериха Годишния финансов отчет на Община Ботевград след щателна проверка

Във връзка със заверката на Годишния финансов отчет на Община Ботевград, извършена от одитори на Сметната палата, общината е щателно проверявана по отношение на счетоводното отчитане на стопанските операции. Това заяви днес Ирина Григорова – директор на Дирекция „Счетоводна дейност и бюджет“ в общинската администрация. По думите й екипът на Сметната палата, извършил заверката, е бил доста голям.

„Заверката отне много време. Оценката е такава, с която се заверяват общините, които спазват добра финансова дисциплина. Тя е „Немодифицирано мнение“, което е по новия закон на Сметната палата, равностойно на „Заверка без резерви“ на стария закон. Благодарение на колегите –всички второстепенни разпоредители, създадохме един добър екип, който се справи с всички предизвикателства“, добави Григорова.

Приходите, които вдигнаха процента на събираемост на Община Ботевград, са от действията на НАП-Стара Загора, която събра вземанията на Община Ботевград от физическото лице Ангел Стойчев, собственик на сградата на бившия завод за автобуси „Чавдар“.   Да припомним, че през 2018 година приключи  съдебната сага на община Ботевград срещу най-големия й длъжник – собственика на терена на бившия завод за автобуси „Чавдар” Ангел Стойчев. Той дължеше на Общината над 800 хил.лв неплатени такса смет и данък сгради.

Дължимите суми за такса битови отпадъци и недвижими имоти също бяха събрани и това даде възможност на Общината да ги вложи в изпълнението на редица инфраструктурни обекти, подчерта Ирина Григорова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *