Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Сдружение „Трудолюбци“ с поредица от дейности по облагородяване на местността „Поп Нако“

Доброволци от сдружение „Трудолюбци“ организираха редица дейности по почистване на местността „Поп Нако“. Те започнаха със събиране на отпадъци, подкастряне на дървета, премахване на къпини и храсти, като тези дейности бяха извършвани периодично през цялото лято. Изработени и монтирани бяха пейки до чешмата. Поставени бяха и кошове за отпадъци. Лакирани бяха част от пейките и масите, а съвсем скоро бе сглобена и тоалетна, на отсрещната страна от мястото за тържества. Почистена бе и чешмата на „Поп Нако“. С това инициативите за облагородяване на местността не спират. Предвиждат се още такива през цялата есен.

Инициативата е в подкрепа на каузата „Грижа ни е за природата“, която пък е част от националната кампания „България дарява“.
„Нашата цел е да възвърнем популярността на местността „Поп Нако“ и все повече хора да я посещават , където могат да релаксират сред природата“, съобщават от Сдружението.

Да припомним, че материалите, използвани в инициативите на сдружението, са закупени от благотворителната кампания „Грижа ни е за природата“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *