Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ден на отворените врати в Районна служба пожарна безопасност и защита на населението-Ботевград

В рамките на „Седмицата на пожарната безопасност“ и по повод отбелязване на професионалния празник на огнебореца в сградата на РСПБЗН-Ботевград, днес 11 септември, стартира Ден на отворените врати в РСПБЗН-Ботегврад, от 9.30ч.

Утре , 12 септември (четвъртък) от 10.00ч. ще се проведе проиграване на демонстративно занятие за гасене на пожар и провеждане на аварийно-спасителни дейности в детска градина „Кокиче“ гр.Ботевград, съвместно с персонала и огнеборците.

„Очакваме посещения на граждани, на заинтересовани страни, представители на производствената и обществената сфера, очакваме да дойдат бивши колеги, които са били част от нашия екип, до края на седмицата. Ще ги запознаем с новата техника, която придобихме по оперативни програми на Европейския съюз. Това са пет нови автомобили“. Това заяви за botevgrad.news инсп. Милчев от Районната служба. В момента служителите в нея наброяват 28 човека.

Инспектор Мичлев заяви, че работата на Пожарната служба през този сезон протича нормално, като последните затруднения, които службата е изпитала, е по време на инцидента в бившето МТС, когато горяха складове. Той препоръча на гражданите да спазват противопожарните правила. „Сега е сезонът, в които се приготвят храните за зимния период. Нека хоарата да спазват противопожарните правила при използване на открит огън в близост до паркинги, жилищни сгради, гори“, посъветва инспекторът. Според него през настоящата година пожарите на сухи треви и стърнища са сравнително по-малко  от предходни години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *