Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Открита бе обновената ДГ“Детелина“ в Скравена

В навечерието  на новата учебна година бе отрита обновената сграда на Детска градина „Детелина“ в с.Скравена. Официалното тържество се състоя днес от 10.30ч, в двора на детското заведение.

Гости на официалното откриване на обновената детска градина бяха кметът на общината Иван Гавалюгов, Борис Борисов – зам.кмет, Стефка Граматикова- Секретар на общината, Методи Драганов- кмет на с.Скравена, общинските съветници Иван Райчинов и Цветанка Михова, г-н Петко Петков и колективът на ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“с. Скравена“, служители от Народно читалище ‚19февруари“ с.Скравена, директори и педагози от учебни заведения от общината, Василка Петрова –бивш директор на детското заведение и родители“.

Има нещо по-красиво от цветята, по-пъстро от букет и най-ценно на Земята – децата. Днес е специален ден за нас, една отдавна бленувана мечта на колектива и децата, на родителите и общинското ръководство  е осъществена. Това е вторият дом на нашите деца. А има по-хубава инвестиция, от инвестицията в децата – нашето бъдеще“. С тези думи директорът Нели Георгиева откри тържествената церемония. От името на колектива в детското заведение Георгиева изрази огромна благодарност към кмета Гавалюгов за осъществения ремонт. Тя благодари и на фирмата –изпълнител за отговорното отношение и навременно изпълнение на ремонтните дейности. „Щастливи сме да виждаме детските усмивки, защото нашите деца заслужават безгрижно детство и вярвам , че тук ще го имат“, каза още директорът.

Кметът Иван Гавалюгов заяви, че приоритет трябва да на всички, които са на ръководни постове, да има работа и действие, посока и осигуряване на съвременни и модерни условия  за отглеждане, възпитание и обучение на децата. „Тази обновена детска градина е красноречив пример,ч е тези наши намерения са претворени в дела.  Благодаря на фирмата изпълнител за навременното изпълнение на ремонта. Надявам се,ч е поне следващите 20 години няма да се наложи да се коригира“, добави кметът на общината. По думите му ремонтът на сградата на детската градина не приключват. Следващата година се предвижда цялостна подмяна на ел.инсталацията, шпакловане и боядисване. По думите му най-належащото е извършено през настоящото лято.

Изпълнител на ремонтните дейности е фирма „Билд Инженеринг- 77“ЕООД-град София.

Дейностите, които бяха извършени са  въвеждане на мерки за енергийна ефективност на обща стойност 129 хил.лв., от които 79 хил.лв. са осигурени от Националния доверителен  еко фонд след одобрен проект, разработен от общинската администрация. Вложени са и до 50 хил.лв  от общинския бюджет.

Извършено е топлинно изолиране на външни стени , топло и хидроизолация на покрив, подмяна на външна дограма, частично подобрение на отоплителната инсталация, ремонт на външно стълбище, и подмяна на парапет, доставени бяха 40 броя легла и 28 броя гардеробчета  за градинските групи  на стойност 9 942 лв, поставени са щори на първия и втория етаж, а от вчера децата  от подготвителната група се радват на  нов секционен шкаф и 5 броя детски масички за занималнята.

Водосвет за здраве и благополучие на възпитаниците и преподавателите в детската градина отслужи Отец Панайот Караушев от църковен храм „Св.Георги“ с.Трудовец.

Поздравителен адрес, от името на родителите, поднесе Снежа Атанасова . В обръщението си родителят поднесе   благодарности за  подобрена детска градина. „С осъществяването на ремонтните дейности вие не само материално изпълнихте заложения проект, но изпълнихте детските сърца с радост и веселие. Поздравления и адмирации към фирмата „Билдинженеринг 77“ за прекрасните условия, в които нашите деца ще бъдат възпитавани“, каза накрая Атанасова. В последвалата музикална програма се изявиха децата на детската група с песнички и стихотворения, а след това своя музикален поздрав към всички присъстващи отправиха девойките от Танцов състав „Български ритми“ към НЧ“19 фверуари“, с ръководител Цветанка Гърбиджанова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *