Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Учебната година бе открита в ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“с.Скравена

Тържествено посрещане на новата учебна 2019/2010 година се състоя днес в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Скравена. Общият брой на учениците е 108, а на първокласниците – 14.

Гости на тържеството бяха кметът на селото Методи Драганов, общинският съветник Иван Райчинов, Нели Георгиева, Цветан Миньовски – председател на училищното настоятелство, Нели Георгиева – директор на ДГ „Детелина“ и Иван Николов, председател на читалище „19-ти февруари“- с. Скравена.

Празничната програма започна с издигане на Националния трибагреник. В своето приветствено слово директорът Петко Петков каза, че днешният ден носи смисъл и радост за всички, изпълнен с любов и надежда.

„Скъпи ученици, бъдете добри един към друг, към учителите и семействата си. Учете се, за да бъдете успешни и щастливи. Мили първокласници, учете се и радвайте вашите учители, защото светът на знанието дава духовно богатство, светлина и радост. Уважаеми колеги, нашата мисия е изключително важна и уникална. Бъдете всеотдайни в благородната ви мисия да давате знания и любов на нашите ученици“, каза директорът. Към родителите

От името на кмета на общината Иван Гавалюгов поздравителен адрес прочете Силвия Маринова. В него кметът изпраща сърдечни поздрави по случай началото на учебната 2019/2020 година.

“ Днес на първия учебен ден всички ние учители, ученици и родители се прекланяме пред духовното огнище на българина – училището, което винаги е било и ще бъде един неизчерпаем източник на познания и авторитет. Този ден е празник за всички нас, защото винаги е символизирал стремежа на българина към мъдрост, духовност и към просвещение“, се казва в Поздравителния адрес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *