Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

35 първокласници от 238 ученици прекрачиха прага на ОУ „В.Левски“ Ботевград

За 107-ми път широко  отвори врати за своите възпитаници ОУ“Васил Левски“ Ботевград. Училищният праг прекрачват 238 ученици в 12 паралелки , а броят на първокласниците е 35, разпределени в две паралелки. Първи „А“ клас е с класни ръководители Теодора Колева и Ивана Петкова, а първи „Б“ клас е с класни ръководители Ванина Каменова и Десислава Ненчева.

Приветствие към ученици, учители, родители и гости отправи директорът на училището Евгения Иванова .

„Откриването на учебната година е един своебразен празник, който символизира осмислеността на човечеството от потребността за знание  и образование. Празник , изпълнен с най-вълнуващите и най-милите трепети  за всеки един от нас. Образованието разгръща все повече хоризонти към доброто бъдеще и все повече се превръща в условие, гарантиращо добър живот на всеки човек, на всяко семейство“.С тези думи Иванова  припомни смисъла на днешния ден. Тя приветства с „Добре дошли“ първокласниците в семейството на училището. „Очакват ви необятните простори на знанието и вашите грижовни класни ръководители“, каза Евгения Иванова . На всички преподаватели тя пожела сили и бодрост  „Вашият труд е безценен! С гордост изпитвайте удовлетворението от него!“, пожела директорът. Към останалите ученици се обърна с призива да оценяват възможността да учат в модерна сграда. На родителите тя съобщи, че през настоящата година за техните деца ще се грижат 33-ма педагогически специалисти.

Гости на тържеството бяха Николета Иванова от Община Ботевград  – Началник „Хуманитарни и социални дейност“. бившите директори Петко Маринов и Мира Недкова , дамите от клуб „Инер Уил“ – Виолета Филипова и Незабравка Първанова. Николета Иванова прочете поздравителен адрес , от името на кмета на общината – Иван Гавалюгов.

По традиция празникът бе озвучен от Общински духов оркестър Ботевград, с диригент Иванка Савова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *