Кметът Гавалюгов: „За изминалите 4 години взехме съдбоносни решения“

Тържествената 84-та сесия на седмия Общински съвет – Ботевград днес завърши с прощални слова на кмета Иван Гавалюгов и ръководителите на групите общински съветници. Гавалюгов изрази благодарност към Общински съвет за съвместната работа.

„Считам, че през изминалите 4 години взехме редица важни, бих казал и съдбоносни решения за бъдещето на община Ботевград. Да имаше дебати, а някои път се прекрачваше границата на добрия тон. В интерес на истината трябва обаче да отбележа, че този лош тон не се задаваше от младите хора в общинския съвет, а именно от тези, които имаха доста по-голям житейски опит, което аз лично не приемам като нормално”.

Кметът Иван Гавалюгов изрази убеденост , че изминалите 4 години ще се запомнят с много добри неща, които са се случили за община Ботевград и то не толкова в материално отношение.” Мисля, че имаше съществена разлика между начина на водене на дебат, протичане на заседанията на Общински съвет Ботевград през изминалите 4 години в сравнение с изминалите , предходните 12 години”. По думите му общинският съветник Йордан Йорданов безспорно е дуайенът на съветниците, тъй като той винаги е бил общински съветник и има поглед пряко върху работата на всички общински съвети от зората на демокрацията до днешно време и може да направи най-обективно сравнение,каза още Гавалюгов. Той изрази радостта си, че в Общински съвет , мандат 2015-2019 е бил съставен от млади хора. „Да, след нас останаха и много нерешени проблеми. Доста проблеми се решиха и да съгласен съм- нека по-малко обещаваме и повече да работим. Това е мое житейско верую. Мисля, че сте се убедили, че не обичам да обещавам неща, които не съм убеден, че мога да изпълня”, каза още градоначалникът.
Накрая той пожела в следващия Общински съвет в обновената зала да се напълни с граждани, които да участват активно в дебатите. Към присъстващите в залата той се обърна за финал с думите „Пожелавам ви най-вече да сте здрави, да сте добронамерени и позитивни. Пожелавам на всички участници в предстоящата предизборна кампания коректност, градивност и позитивизъм в името на добрите дела в община Ботевград”.
В края на последната сесия на Общински съвет Ботевград неговият председател Любомир Лилов предостави думата на общинските съветници за заключителни слова.Пръв думата взе Спасен Ценов. От името на групата на ГДБОП той изказа благодарности към кмета Иван Гавалюгов. „Той наистина бе един страхотен лидер през изминалите 4 години. Благодаря на г-н Иван Гавалюгов за 14- часовите работни дни и за цялата отдаденост, както от негова страна, така и от страна на цялата общинска администрация. Надявам се това да не е последният път, в който се обръщаме към него като „г-н кмете“. Мисля, че е редно да изкажем нашата благодарност, тъй като през целия мандат е бил, както се казва, мотор на цялостната кауза за една по-добра, по-различна и интелигентна община”.

Дамян Маринов изрази надежда, че следващият Общински съвет ще продължава да надгражда това, което е направено в от настоящия . Той пожела успех на всички кандидати за кметове и общински съветници на бъдещите избори. „Не давайте обещания, които не можете да изпълните. Няма малки и големи хора. Проблемите на всички хора са еднакво важни. И последно- когато всеки изпълнява съвестно задълженията си и дадените обещания добрите резултати няма да закъснеят.“

Йордан Йорданов като доайен заяви,че е имало и по-редовни общински съвети и по-редовни комисии. На предсотящите местни избори пожела да бъдат избрани достойни хора, които да посещават заседанията редовно.”Да посещават и комисиите не само залата и най-малкото да знаят дневния ред, защото някои от тях не го знаеха, както от моята група и аз съм им го казвал, така и останалите. Не съм си позволявал да обидя нито едно дело на администрацията и на общинския съвет.“, добави Йорданов.

Тихомир Найденов, ръководител на групата на ГДБОП изрази задоволство от работата на настоящия Общински съвет. „Преминали сме през доста бурни, както и през по-спокойни ситуации. Искам да благодаря специално на моята група, която беше една от най-активните, не само в залата, но и извън нея имаше доста дейности, в които се включихме. Благодаря Ви! Също така бих искал да се извиня на всички, които съм засегнал по някакъв начин. “

Цветан Цолов посочи,ч е в живота, освен хубави неща, има и лоши. „Пожелавам на следващия Общински съвет да бъде по-добър, да бъдат по-градивни и по-работоспособни от нас, да решават въпросите с консенсус. И нека си спомним за двамата наши колеги, общински съветници, които ни напуснаха по време на този мандат.“, добави независимият общински съветник.

Любомир Лилов пък припомни, колко е била важна работата на Анета Нейкова. Той й благодари за съвместната работа. Той отправи благодарност към зам.кметовете и кмета, че всички са внесли навреме докладните записки. „Благодаря на целия общински съвет за добрата работа, която свършихме заедно и успяхме да направим, поне по мое мнение, една по-добра община.“

Думата взе и Милчо Илчев, директор на Регионалното депо за твърди битови отпадъци. „Случвало се е през изминалите 4 година да съм бил част от вас, по повод задълженията, които ми е възложила общината. Може би съм внесъл най- много докладни в община Ботевград. За това искам да благодаря на всички общински съветници за съдействието по съвместното решаване на проблемите. “

Преди да бъде разпуснат Общински съвет-Ботевград, председателят Любомир Лилов връчи на всички общински съветници Почетен плакет , в знак на благодарност за съвместната работа.

1 thought on “Кметът Гавалюгов: „За изминалите 4 години взехме съдбоносни решения“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *