Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов:“Недоразумения се случват във всеки един клуб, но всички деца заслужават и трябва да спортуват“

Ясна и последователна позиция по темата за спортуващите подрастващи деца  даде днес кметът на община Ботевград, Иван Гавалюгов.  Той заяви пред местните медии, че ще бъде категорично дадена възможност, и са осигурени необходимите условия, на всички желаещи да спортуват организирано в община Ботевград.

„Треньорите ще бъдат подкрепени от общината с основната финансова подкрепа. Това е факт през изминалите 4 години, така че каквито и недоразумения да е имало между директора на ОП Балкан и трениращите до 19 г момчета, аз съм убеден, че те са изгладени, следвайки принципа, че всички деца заслужават и трябва да спортуват, особено когато имат желание да го правят организирано и активно. Дори и да има някакви конкретни пречки, мисля, че ще бъдат преодолявани. Целта е децата да изпитват удоволствие от спорта, другата ни цел  е да се изграждат като характери и като личности – спортувайки“, заяви кметът.

Според Гавалюгов  принципът на управление на Община Ботевград в тази посока, се реализират почти на 100%. Последно са осигурени средства за съблекални в село Скравена. Поета е вече и инициатива за регистриране на футболен клуб в с.Врачеш. „Само  след няколко дни ще открием поредното  игрище с изкуствена трева. Следващата година ще имаме вече  и организирано футболно игрище в с. Врачеш, така че , не бих искал да коментирам конкретен случай, защото недоразумения се случват във всеки един клуб, но важното е, че общината категорично застава зад идеята и ще направи всичко всичко необходимо децата, имащи желание да спортуват, да имат тази възможност да го правят при едни модерни и съвременни условия“, добави градоначалникът. По думите му общината иска да мотивира не само подрастващите, но и хората в активна трудова възраст да се занимават с някакъв вид спорт.


Да припомним,че преди дни момчетата от баскетболния отбор (16-19) бяха шокирани от новината, която директорът на ОП Балкан им съобщил, че Баскетболният шампион Балкан остава без юношески отбор (до 19 години), по информация на blitz.bg. Една от причините бе,че част от отбора не тренирали през лятото. Обяснението на момчетата бе,че малка част от тях тренирали с мъжете, но останалата част осъзнали, че е невъзможно да тренират с годни по-големи от тях мъже. Момчетата настоявали отборът да се запази. След проведена среща с директорът, недоразумението бе изгладено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *