Предизборната обстановка ескалира между двамата опоненти – Георги Георгиев и Иван Гавалюгов

„Добра обществено-полезна инициатива на МК „ДИБО“ бе осуетена“. Под това заглавие днес бе поместена публикация във Фейсбук страницата на местната коалиция.

Както по-рано botevgrad.news писа днес кандидатите за кмет на община Ботевград и кметство Трудовец Георги Георгиев и Пенка Стаменова, заедно с кандидатите за общински съветници откриха предизборната си кампания в село Трудовец, с почистване на сметище в близост до завод „Горна Баня“. В самия край на мероприятието служители от Дирекция „Сигурност и обществен ред“ пристигнаха на място и забраниха почистването с мотив, че предизборната проява не е съгласувана с общината и че не се провежда на точната локация, тъй като тя е обект на работа на ОП БКС. Доброволците е трябвало да чистят друго сметище в района, стана ясно по време на споровете. От МК ДИБО съобщиха обратното, че преди провеждането на инициативата, са направили необходимото съгласуване с властите, които отговарят за това, а именно кмета на с. Трудовец , общинска администрация Ботевград и еколога на общината. Въпросното сметище е широко дискутирано и в социалните мрежи, където жители на селото се възмущават от разпиляването на отпадъците. Поради това доброволците днес предприеха почистването.
„Когато организираното мероприятие беше изпълнено на почти 85 % от заложената задача, добрата инициатива явно не бе харесана от някого и на мястото пристигнаха представители на обществения ред, ръководени от досегашния кмет, с прекратени вече правомощия и отново кандидат за кмет Иван Гавалюгов, който нареди на служителите от Дирекция „Сигурност и обществени ред” да препречат пътя на машините, а на кандидатите за кметове и общински съветници да напуснат мястото. Това какво е? Уважение към опонентите, призив за умна и интелигентна кампания или превишаване на права?“. С тези въпроси засегнатите лица се обръщат към кандидата за кмет на Община Ботевград от ПП МИР. В позицията си доброволците наблягат, че въпросното сметище е трябвало да бъде почистено в продължение на месеци, докато е бил действащ кмет, по искане на хората от село Трудовец и най-вече от кметицата на с. Трудовец.

Участниците в почистването на сметището недоумяват от гневната реакция на Гавалюгов, който според тях би трябвало да възприеме инициативата за едно добро дело, още повече организирано със собствени средства и добри намерения (спестявайки тези средства на общината).
„След принудителното ни отстраняване от обекта, няколко часа по-късно установихме, че работата е останала недовършена от оставените по разпореждане на досегашния кмет техника и служители на ОП „БКС”, заявиха участниците в предизборната инициатива. Според тях е налице превишаване на права от кандидата за кмет Иван Гавалюгов и призоваха да бъде запазен добрия тон и взаимно уважение в предизборната кампания, която все още е в началото си.
„Надяваме се следващите ни добри инициативи, които също ще бъдат интересни и нетрадиционни да не бъдат посрещнати така агресивно.
Призоваваме всички участници в предизборната кампания да бъдем добронамерени, позитивни и толерантни!“. Така завършва позицията на МК ДИБО.

4 thoughts on “Предизборната обстановка ескалира между двамата опоненти – Георги Георгиев и Иван Гавалюгов

  1. Гавалюгов като какъв се явява там, та нали в момента не е кмет.Наиситна си превишава правата. Няма работа там кабелджията.Да ходи да помага в изливането на плочата за разширението на хотела му.

  2. Г-жо Цолова, цензурата, която налагате в коментарите едностранно в полза на кандидати в надпреварата за кмет, показва разминаване във вашите твърдения за прозрачност при отразяване на обществените нагласи , мнения и пр. Ако смятате да прилагате същите методи и похвати по цензуриране, както в предходната медия, в която работехте, повярвайте ми, вашият сайт няма да се радва на висок медиен рейтинг сред населението на община Ботевград, така както Балканц загуби одобрението поради същите тези причини.Хубав ден.

  3. Защо, хора които са в отпуск и имат заместници, дават разпореждания на подчинени служители? Уважавах ви господине, но в последната ви година на управление приличате на предшественика ви….. Двамката ИГ и ГГ сте без разлики. Мислех ви за интелигентен млад човек, но липсата на университет си показа своето значение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *