Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Предстои обновяване на сгради по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност“ в Ботевград, Литаково, Скравена, Врачеш и Елов дол

Държавен Фонд Земеделие е уведомил Община Ботевград, е одобрена за финансиране по проект, с който община Ботевград е кандидатствала по програма „Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги, с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност“. Ремонтните дейности по въвеждане на мерки за енергийна ефективност ще бъдат извършени в сградите на кметствата в Ботевград и селата Литаково, Скравена, Врачеш и Елов дол.
Общата сума на проекта е в размер на 385 354 лева.

Предстоят 6 етапа на обновяване на сгради по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност“. През Първи етап ще бъде обновена сградата на Районното управление на МВР, четири многофамилни жилищни сгради – вх. А и Б на „Славейков 20“, „Янтра №4“, Зелин – ул. “Стефан Караджа“ №2.
Във Втори етап ще бъдат обновени Военният клуб, „Синчец“ на ул. „17-ти ноември“ №7, „Зора“ – ул. „Бенковска №26“, вх. А, и ул. “Георги С. Раковски“ №25, вх. Б. Във вторият етап влиза и „Урвич“ на „бул. България“ №4.
Трети етап – ДГ „Кокиче“, „Космос“ на бул. „Цар Освободител“ №18 и „Явор“ на бул. „Трети март“ №83.
Четвърти етап – ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, гр. Ботевград, „Венец“ на бул. “България“ №8 и ЖСК Стара планина“ на ул. „Стара планина“ №18, вх. А и Б.
Пети етап – Физкултурният салон на ОУ „Никол Йонков Вапцаров“, „Детелина“ на ул. „Александър Стамболийски“ №39я вх. А и Б, „Хоризонт“ на ул. „Патриарх Евтимий №70, вх. А, Б и В.
В последния шести етап ще бъдат обновени жилищните сгради „Звезда“ на бул. „Цар Освободител“ №20, „Гурко“ на ул. „Гурко“ №11, „Златна планета“ – бл.24 в ЖК“ Васил Левски“ и „Трети март“ на бул. „Трети март“ №73.
След сключването на договора предстои проектиране, а след това започване на строителни ремонтни дейности.

„Община Ботевград“ е одобрена за финансиране на проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в кметствата на с. Литаково, с. Врачеш, с. Скравена и с. Елов дол.“, съобщи зам. кметът Борис Борисов. Общата сума, за която е одобрена общината е 385 354лв. През следващата година предстои да се изберат изпълнители и да се въведат мерки за енергийна ефективност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *