Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

МК ДИБО почисти следващо нерегламентирано сметище в Литаково

Днес кандидатът за кмет на община Ботевград от МК ДИБО Георги Георгиев и кандидатите за общински съветници, заедно с кандидата за кмет на Кметство Литаково Тодорка Петрова, проведоха поредната инициатива за почистване на нерегламентирано депо за битови отпадъци.

Доброволците от коалицията насочиха вниманието си към едно такова изоставено от депо на ул. „Вълчи град“. Дейностите по почистването започнаха традиционно в 7.30ч . На него присъстваха освен кандидатите за кмет на общината Георги Георгиев и на кметство Литаково -Тодорка Петрова, също така кандидатите за общински съветници Йордан Йорданов от Ботевград, Ангел Ангелов от Ботевград, Габриела Михайлова от Скравена, Любчо Василев от Трудовец, Николай Велков от Ботевград, Пламен Иванов от Литаково и Петър Петров от Скравена. Осигурена бе товарачна техника и автомобили за извозване на битовите отпадъци. Те бяха транспортирани до Регионалното депо за твърди битови отпадъци в Ботевград.

„Докато почиствахме нерегламентираното сметище, бяхме посетени на място от жители на Литаково, живеещи в близост. Хората изразиха неодобрение от съществуващите множество дупки върху асфалтовото покритие на въпросната улица. Ние поехме ангажимент, че ако спечелим изборите на 27 октомври, тя ще бъде отремонтирана и преасфалтирана“, заяви кандидатът за кмет на община Ботевград-Георги Георгиев.

По време на почистване на сметището на ул. „Вълчи град“ , с. Литаково досегашният кмет на Кметство Литаково – Даниел Дилов инспектира провеждането на доброволческата акция и упражни контрол над дейностите. Няколко дни преди това организаторите на инициативата поискаха съответното разрешение на нейното провеждане. Това е втората поред акция на МК ДИБО за почистване на нерегламентирани сметища на територията на общината, с което заявяват намерението си да насочат бъдещите си усилия при управлението на общината, тя да бъде изчистена в голямата си част от такива.

4 коментара на “МК ДИБО почисти следващо нерегламентирано сметище в Литаково

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *