Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Внукът на Димитър Василев – МИБО се кандидатира за кмет на Трудовец

Той е млад, перспективен и амбициозен. Вижда в Трудовец своя роден дом и милее за неговото благоденствие. По рождение е закърмен със социалистическата идея и я отстоява всеки ден. Но най-много иска да направи селото любимо място за неговите жители, с чиста екологична среда, устроена улична и водопроводна мрежа, с щастливи деца. Това е кандидатът за кмет на село Трудовец – Димитър Русинов, издигнат от „БСП за България“. Той  е едва 32-годишен, но вместо да търси реализация в големия град, решава да се отдаде на селото на своя дядо, на когото носи името.  Роден в Ботевград, той израства в Трудовец до първи клас. След това не малка част от живота му преминава именно тук.
Висшето си образование придобива в гр. София – бакалавър по „Международни отношения“ с английски и руски езици в УНСС, където успешно полага три държавни изпита – по специалността и по двата езика. След това получава магистърска степен по „Бизнес администрация в НБУ.
Трудовият му стаж стартира в Консулска служба в Посолството на Република България в гр. Тирана, Албания. Професионалната му кариерата продължава в банковия сектор, като започва работа в „Първа инвестиционна банка“ АД, на длъжност „Специалист общи банкови операции“. На по-късен етап работи в единствената държавна банка – „Българска банка за развитие“ АД, където се задържа 4 години на длъжност в Управление „Административно“. Отговаря за сградния фонд, стопанисването на всички недвижими имоти, придобити от лоши кредити, както и за всички дейности свързани с администрацията.
Търсейки по-добра реализация, чрез конкурс постъпва в Българска народна банка, където е назначен в дирекция „Регистри“ – Централен кредитен регистър и Регистър на банковите сметки и сейфове. В края на 2017 г. стартира собствен бизнес в сферата на туризма, с който се занимава и понастоящем.
Защо решихте да се кандидатирате за кмет на Кметство Трудовец?
– Решението да се кандидатирам не е спонтанно, а дълго обмисляно през изминалите години. Виждайки регреса в развитието на селото през последните 30 години, се реших на тази отговорна стъпка. Като мой роден край, аз милея за Трудовец и смятам, че мога да помогна със своите знания, виждания и страст за развитието и благоденствието на селото. Голяма част от сегашната инфраструктура в Трудовец е изградена от моя дядо – Димитър Василев /Мибо/, който посвети целия си живот в развитието на Ботевградския край. Чувствам отговорност, че трябва да продължа неговото дело и затова реших да се кандидатирам.

Кои основни приоритети ще следвате, ако бъдете избран за кмет?
Законовите правомощия на кмет на кметство са ограничени, тъй като те са в силна зависимост от общината. В тази връзка ще търся широк диалог с бъдещия кмет на общ. Ботевград и държавата. Основен фокус ще се бъде и привличането на чуждестранни инвестиции, с  които да се подобри и придаде нов облик на съществуващата инфраструктура.
Огромен проблем на Трудовец е състоянието на водопроводната мрежа, често сравнявана с „швейцарско сирене“. Тя е морално и физически напълно остаряла. Ако не  бъдат взети адекватни мерки в близко бъдеще, Трудовец може да изпадне в тежка водна криза. Подмяната на основните водопроводи ще бъде моят основен и неотложен приоритет.
Състоянието на пътищата също не е никак розово. Повечето улици са осеяни с огромни дупки, които затрудняват движението на автомобили, пешеходци, а също така събират големи количества мръсотия. Ще се опитам с помощта на общината, държавата и чужди инвестиции да се разреши този проблем.
Други приоритети в моята програма са:
-почистване на цялата улична мрежа, на коритата на реките, зелените площи, канализационните шахти;
-поддръжка и увеличаване на уличното осветление;
-решаване на казуса с нераглементираните сметища в землището на селото
-поставяне на пътни знаци, където е необходимо; очертаване на пътна маркировка;
-поддръжка и обновление на детските площадки;
– изграждане на светофарна уредба на централната улица „Цар Освободител“
-развитие и подпомагане дейността на училището, детската градина, здравната служба и църквата‘
-да се въведе ред в гробищния парк, където се копаят безразборно новите гробове;
-увеличаване на спирките в Трудовец на междуселищните автобуси;
-организиране на мероприятия с културно и социално значение;
Това са само част от целите, които съм си поставил, ако бъдат избран за кмет.3. Каква ще бъде Вашата визия за младите хора?
Смятам, че само със задружни усилия може да променим облика на нашето красиво село. Промяната започва от малкото към голямото. Със своя личен пример ще се опитам да привлеча младите да бъдат всеотдайни в името на общото благо и развитието на родния край. Младите хора в България са обезверени, тъй като са свикнали да виждат само как се краде, но нищо не се прави за тях. Това трябва да се промени, като започнем да градим камък по камък, чисто и безкористно.Също така, смятам, че  в мое лице, младите хора ще припознаят самите себе си, което ще ги вдъхнови за положителна промяна на Трудовчанския край.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *