Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Областният управител И.Тодоров и зам.кмет Борисов на първата работна среща между Златаровци и гостите от Индия

В ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ продължава реализирането на дейности по проекта на Областната администрация и Индийското посолство, в изпълнение на който група от „Аshok memorial public school” от град Фаридабад, Индия, е на посещение в България.

След като бяха официално посрещнати на 07.10.2019 г., на следващия ден гостите посетиха старопрестолния град Велико Търново.

На 09.10.2019 г. в 10 часа г-жа Даниела Колева, директор на училището, официално откри първата работна среща в присъствието на областния управител на Софийска област – г-н Илиян Тодоров и на Борис Борисов – и.д. кмет на община Ботевград. Тя благодари на ръководството на Софийска област за оказаната подкрепата в подготовката за реализиране на проекта, след което даде думата на гостите.

Индийските партньори споделиха удоволствието си от участието в проекта, благодариха на колектива на училището за радушното и топло посрещане и раздадоха подаръци на всеки учител.

Срещата продължи в мултимедийната зала с опознаване на участниците. Всяка група представи на английски език своето училище, населено място, държава, забележителности и личности, с които се гордеят. Специално внимание в презентацията си гостите отделиха на връзките между двата народа, чиито корени са в далечното минало.

От официалните гости думата взе г-н Борис Борисов. Той изрази своето удовлетворение, че точно нашата гимназия е избрана за страна партньор по този проект, приветства решението на учителския колектив да участва и пожела на двата екипа успешна и ползотворна съвместна работа.

След обяд гостите посетиха учебни часове, където имаха възможност да се докоснат до българското образование.

Източник:
https://ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *