Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатът на БСП за кмет на община Ботевград, д-р Веселка Залтева, се срещна с жители на Литаково

Кандидатът за кмет, издигнат от Коалиция БСП за България, д-р Веселка Златева се срещна с жители на ромската махала в Литаково. Заедно с нея бяха кандидатът за кмет на Кметство Литаково, Пешо Младенов, кандидатите за общински съветници Пенка Стефанова, Николина Цолова и Георги Иванов, както и зам.председателят на Предизборния щаб – Иван Илиев.
В началото на срещата-разговор д-р Златева призова жителите на Литаково да гласуват преференциално за Георги Иванов, тъй като той е единствения представител на ул. „Любен Каравелов“. Тя постави на вниманието на присъстващите актуалните проблеми за разрешаване в селото. Тя не пропусна да отбележи, че в предизборната програма на БСП е заложен като приоритет цялостната поетапна подмяна на водопроводната мрежа. „Това е основната болезнена тема за жителите на цялата община“, подчерта тя. На следващо място тя посочи, че е необходимо цялостно преасфалтиране на улици. Също така е необходим ремонт на сградата на Кметство Литаково.
Кандидатът за кмет Пешо Младенов подкрепи думите на д-р Златева, като допълни, че само преди дни в селото е направена първа копка на подмяната на водопровода, като стойността на проекта е 9 млн.лв. По този повод Младенов посочи, че една от бъдещите му задачи ще бъде почистване и поддържане на речните водохващания. По този повод жена сред присъстващите припомни, че по времето на кметуването на Иван Благоев (който е близо 20 години кмет на Литаково) населението на селото е пиело чиста вода, а сега тя е кална.
„Гласувайте за един човек, който с действията си е доказал, че е активен и ,че ще върши работа!”. Toва призова жителите на ул.“Л.Каравелов“ Иван Благоев, за кандидатурата на д-р Веселка Златева. Пешо Младенов пък изтъкна , защо се е кандидатирал за кмет на селото. Най-важният му мотив – да промени облика на селото, да бъде то чисто . „Започваме да работим, но сам с магическа пръчка нищо няма да направя. Трябва заедно да мислим за бъдещето на селото“. Пешо Младенов посочи, че съвсем скоро ще бъде открита обновената чешма по пътя за Литаково откъм Ботевград. Той добави своите намерения, като бъдещ кмет – направа на спортна площадка при Младежкия дом и в махалата, поддържане на паметнииците в селото и много други.
Георги Иванов, кандидат за общински съветник от Литаково, посочи, че за да може местният кмет да работи ефективно, той трябва да осъществява съвместни действия с общинския кмет. Затова по думите му всички те трябва да гласуват за кандидата на БСП, д-р Веселка Златева. „За 20 години нашата гордост -Литаково не е това, което беше. Един съществен ремонт няма за това време. Да направим сравнение с Врачеш, Трудовец и Гурково. Затова нашият кмет е д-р Златева, на 27 октомври излезте да гласувате с бюлетина 56“, призова Иванов. По думите му трябват действия, а не обещания. Според него бъдещият кмет и избраният съветник от селото , трябва всяка година да събират хората в читалището и да отчитат извършената дейност през текущата година и какви са бъдещите им намерения за следващата година.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *