Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В село Литаково кандидатът за кмет Георги Георгиев посочи проблемите и перспективите

Кандидадът за кмет Георги Георгиев и кандидатите за общински съветници от МК „Дживение инициатива за Ботевградска община“ – ДИБО се срещнаха с жители на село Литаково. На нея присъстваха и настоящия кмет на селото – Даниел Дилов, както и независимият кандидат за кмет – Тодорка Петрова.

Пред присъстващите, Георги Георгиев подчерта, че не се притеснява да иска подкрепа на литаковци в предстоящите избори, защото през трите мандата, когато е бил кмет на община Ботевград, за разлика от последните години, в с. Литаково е свършена много работа и са направени много промени: подмяна на водопроводна мрежа, канализация, газифициране, асфалтиране на улици, ремонт на детската градина и училището.

Той подчерта и нерешените проблеми:

-Да се продължи с подмяната на водопроводната мрежа;

-Асфалтиране на улици;

-Спешен ремонт на читалището;

-Ремонт на площада.

Кметът на Литаково – Даниел Дилов изтъкна големия принос на Георги Георгиев, като кмет на община Ботевград, за развитието на селото и подобряването на условията на живот в него.

Г-жа Тодорка Петрова в изказването си подчерта големия опит, който е натрупала и като ръководител, и като общински съветник, който опит неминуемо ще й помогне да работи като бъдещ кмет на село Литаково.

И тук, както и в други села, които посетиха кандидатите на МК ДИБО, се постави въпроса и се изтъкна голямото разочарование за ограниченията, които са поставени на пенсионерите при пътуване, получиха се оплаквания от обслужването в общинската администрация, изрази си недоволство от драстичното намаление на средствата, отпуснати от общината за дейността на пенсионерските клубове. Срещу 3000 лв. за големите села и 1500 лв. за малките села преди четири години, сега са им отпуснати едва 100 лв., които те са отказали да получат.

Поставиха и проблема със скитащите бездомни кучета.

Кандидатът за кмет – Георги Георгиев увери присъстващите, че ако той и неговия екип от кандидати за общински съветници бъдат избрани на предстоящите избори на 27-ми октовмри, всички тези проблеми ще бъдат решени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *