Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Балкан 1929“ отстрани ФК „Козаро“ за Купата на Аматьорската футболна лига

В местното дерби, отборът на „Балкан“ Ботевград отстрани градския си съперник ФК „Козаро“  от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига, като гост с резултат 0:6. Мачът се изигра на „Герена“ до зала „Арена Ботевград“. Отборът на ФК „Козаро“ излезе на терена за първи път с чисто нови екипи, предоставени от „ЕФБЕТ“.

“Балкан“ стартира уверено срещата, като наложи натиск още в началните минути на срещата. Първата реална голова възможност настъпи в 14-тата минута, когато играч на „Балкан“ отправи удар от дистанция, който беше отразен с вещина от вратаря на „Козаро“, избивайки коварната топка в ъглов удар. След изпълнението на корнера, последва удар с глава, но топката премина в аут.

В 19-тата минута след ново центриране от ъглов удар, „Балкан“ поведе в резултата. Играч на символичните гости успя да насочи топката към Емил Колев, който от близко разстояние прониза вратата на съперника. В 34-тата минута Християн Ковачев покачи резултата на 0:2 след добавка от спасен удар на вратаря на домакините. Седем минути по-късно отново Християн Ковачев матира вратаря на „Козаро“, отбелязвайки най-красивия гол в мача, изпращайки топката в мрежата с добре насочен прехвърлящ удар. В 44-та минута „Балкан“ отбеляза нов гол. Ивайло Цветанов беше изведен очи в очи срещу вратаря на домакините и със самочувствие оформи резулата на полувремето – 0:4

След подновяване на играта, „Балкан“ продължи да доминира, като в 62-рата минута резултата набъбна на 0:5. Играч на гостите нахлу мощно в наказателното поле, беше фаулиран с цената на контузия и главният арбитър посочи бялата точка. Емил Колев реализира дузпата, изпращайки топката в долния ляв ъгъл, докато вратаря на домакините се хвърли в обратната посока.

Крайният резултат 0:6 беше оформен в 70-тата минута от Ивайло Цветнов. След пробив по дясното крило, последва центриране и Цветанов от близко разстояние засече топката в мрежата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *