Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Подмяната на водопровода в 13 улици на Трудовец ще бъде основен приоритет на кандидата за кмет на Трудовец, издигнат от БСП

Проблемите с пътната инфраструктура и окаяното състояние на водопроводната мрежа в Трудовец са първите основни приоритети за решаване в селото, на които кандидатът за кмет Димитър Русинов, издигнат от Коалиция „БСП за България“ счита, че трябва да се обърне внимание, в следващите 4 години. Своите ангажименти към жителите на населеното място той изложи по време на две предизборни срещи в кварталните градинки – вчера на ул.“Васил Левски“ и днес пред магазина на „Чинков“.

На предизборните срещи бе и кандидатът за кмет на община Ботевград д-р Веселка Златева и кандидатите за общински съветници Михаил Димитров от Ботевград , Николина Цолова от Трудовец, Пенка Стефанова от Врачеш, Мая Владова от   Ботевград, Ваня Микова от Скравена, Тодоринка Йотова от Ботевград, Анета Димитрова от Ботевград, Иван Илиев – зам.председател на Предизборния щаб на БСП.

Според Димитър Русинова следва да се подменят няколко основни водопровода –по оста север-юг на улиците „Цар Крум“, „Шейново“, „Христо Ботев‘, „Никола Иванов“, ‚“Стубелска“, „Тутракан“, „Хаджи Димитър“. По осттаизток-запад ; „Беласица“, „Шипка“, „Васил Левски“, „Драган Черния“ и „Цар Освободител“. Ако не се реомонтират незабавно тези водопроводи, селото ще изпадне в тежка водна криза. Финансиранетода дойде по европейски програми или чрез чуждестранни инвестиции, предлага кандидатът за кмет. Той не пропусна да отбележи , че в Трудовец има много чешми, които не работят.По този повод той заяви,че те в кратки срокове трябва да се отремонтират. Първата стъпка в тази посока той вече е направил, като инициира и отстрани повредата на чешмата на главния вход в Гробищния парк на селото. Повече от 10 години тя не е функционирала изобщо. Затова този проблем той го приема, като личен ангажимент. По повод на това, кандидатът за кмет ще търси финансиране от бизнес средите.

На следващо място Димитър Русинов ще обърне внимание на градинките в селото, от които в момента има какво да се желае. „Всички зелени площи трябва да придобият нов, европейски вид – да се озелени и да се насадят цветя. Важен приоритет в работата му на бъдещ кмет, ще бъде освен облагородяване на всички градинки в селото, също така и на централния площад, който е открит на 9 септември 1989 г. От тогава по него нищо не е правено, добави Русинов. По думите му блоковете трябва да се санират, за да придобият европейски вид.

Кандидатът за кмет обърна сериозно внимание на състоянието на Гробищния парк, където трябва да се подмени оградата, вратите, да се направят тротоари и вътрешни алеи, да се сложат пейки, да се извърши озеленяване и посаждане на цветя, като и да се изгради осветление.

Димитър Русинов отбеляза, че в Трудовец има възможности за развитие на селския туризъм. „  Тук има местности, които са приятни за посещение. На първо място трябва да се положат усилия да се ремонтира пътя за м Поп Нако. До всички такива местности би трябвало да се изградят пейки, беседки, чешми, тоалетни , за да можем да привличаме на само местни жители, но и посетители от други дестинации“, категоричен е Русинов. По този  повод той заяви, че за всяко нещо кметът би трябвало да се допитва до неговите жители, затова според него кметът трябва да работи с Обществен съвет, включващ жители на всеки квартал в селото. След като изложи накратко виждането си за развитието на селото, кандидатът за кмет даде думата на присъстващите на да дадат своите предложения.

Кандидатът за кмет Д-р Веселка Златева в качеството си на досегашен общински съветник заяви, че всичките решения на Общински съвет    Ботевград са подкрепени с гласовете на БСП. „Това означава, че се възстанови първото футболно игрище в общината, където се вложиха много средства‘“, каза д-р Златева. По думите й навсякъде в общината основният проблем е водоснабдяването.“ Затова един от нашите основни приоритети в нашата предизборна програма „Визия за община Ботевград“, е поетапната подмяна на остарялата водопроводна мрежа .“, добави кандидатът за кмет на общината. Тя наблегна на обстоятелството ,че във всяко населено място не работи нито една пречиствателна станция, включително и в Трудовец. Като лекар тя заяви, че е необходимо да се направи ремонт и саниране на Здравната служба  в селото. На следващо място тя посочи, че е необходимо изграждане на повече детски  площадки за майки с деца, с цел да се задържат младите хора в селото. Д-р Златева заяви, че в предходния мандат съветниците от БСП  са подкрепили и ремонтът на физкултурния салон в детската градина. На следващо място д-р Златева засегна темата за данъците от таксите, които плащат големите предприятия. „Отчисленията от тях трябва да остават тук в населеното място“, каза кандидатът за кмет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *