Баскетболният празник “Играй с Везенков!” събра десетки деца на Ботевград в зала „Г.Христов“

Много деца дойдоха днес в спортна зала “Георги Христов” в Ботевград, за да се включат в баскетболния празник “Играй с Везенков!”.

За пръв път у нас българският баскетболист Александър Везенков изнесе открит урок за деца и юноши. Спортният празник с участието на баскетболист номер 1 на България бе с вход свободен.

„Най-важното е, че толкова много деца са се събрали тук. Това изключително ме радва. Този ден е за тях и ще се опитам не толкова да покажа, колкото да им кажа 2-3 неща. Минал съм през техния път и знам какво е. Важното е да обичат спорта и да се забавляват”, каза Александър Везенков.

В залата, а и на игрището, днес бе и неговият баща – легендарният баскетболист Сашо Везенков.

„Той ме запали по тази игра, той ме научи на повечето неща от това, което знам, така че не може без него, а и заедно имахме тази идея. Много се радвам, че и той, и майка ми, и много близки приятели са тук да подкрепят тази инициатива”, заяви още Везенков младши.

На празника гост бе и министърът на туризма Николина Ангелкова. “За мен е изключително важно да подпомагаме спорта, включително и с лично присъствие. Аз лично като малка съм тренирала баскетбол, бях в регионалния отбор по баскетбол в Кърджали. За мен е много важно и наистина истинска чест да се запозная с Везенков младши, защото той е най-успелият български баскетболист, който е постигнал много. Вярвам, че такива инициативи наистина ще стимулират децата да прекарват повече време в спортуване, да се амбицират, да се развиват, да постигат своите цели”, заяви Ангелкова, която също пробва с топката своя мерник.

Освен много игра, много баскетбол, днес в Ботевград имаше, разбира се, и награди, и автографи. Александър Везенков не скри, че обмислят и други инициативи в бъдеще. „В момента това е първото подобно събитие, което правим и се надявам и през следващото лято, и през други свободни дни да направим още такива неща”, каза баскетболистът.

1 thought on “Баскетболният празник “Играй с Везенков!” събра десетки деца на Ботевград в зала „Г.Христов“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *