Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатът за кмет на общината Георги Георгиев: Във Врачеш ще вложим 4-5 млн.лв в следващия мандат

Тази вечер в Народно читалище „Събуждане“ с. Врачеш се състоя предизборна среща-концерт на МК ДИБО. За жителите на селото специален концерт представи любимката на народа – Николина Чакърдъкова и Неврокопски ансамбъл. Предизборната среща започна в 18.00ч с встъпителни думи на един от тримата кандидати за общински съветник от Врачеш – Цветанка Арбова. Тя върна в спомените на присъстващите постигнатите успехи през трите мандата, в които Георги Георгиев управлява община Ботевград – от 2003 до 2015г. С кратък филм бе показано откриването на десетките обекти, на които той е прерязвал лентата, заедно с министри, премиер, президент и депутати – с  всички тях са направени първи копки и са рязани ленти.

„Листата на ДИБО е съставена от млади, енергични, трудолюбиви хора и хора с голям опит. Всички те ще водят толерантна и позитивна предизборна кампания“, каза Цветанка Арбова. Тя подчерта, че  като кмет Геогри Георгиев е водил активна политика за подпомагане не само на възрастните хора, но и на децата, младежите и семействата.

Кандидатът за кмет на общината Георги Георгиев за пореден път изложи своите аргументи, за да влезе в предизборната надпревара за кметската длъжност. Акцент в изказването му бе, че не е оставил задължения на общината. „Оставих разплатено Регионално депо за отпадъци за 15 млн.лв,  Пречиствателна станция за отпадни води – разплатена за 20 млн.лв., осем пречиствателни станции за 2 млн.лв, Дом за стари хора- разплатен за 1,5 млн.лв, ново училище за 1,7 млн.лв, нова спортна зала за 7 млн.лв., 240 километрова газопреносна мрежа за около 8 млн.лв, канализация над 240 км – за15 млн.лв., 240 преасфалтирани улици за 8 млн.лв. Оставихме много съградени неща с парите от данъци на хората“, каза Георгиев. Той заяви, че бюджетът на общината е бил 102 млн.лв., към които са привлечени още 104 млн.лв.“Оставихме подписани договори за 11 млн.лв – за саниране на жилищни сгради“, добави Георги Георгиев.

По отношение на екипа си, с  който ще работи Георгиев посочи, че той ще бъде предимно от млади хора –  четирима зам.кметове – от Врачеш, Трудовец , Скравена и Ботевград. Един от тях трябва да е бъдещият кмет на общината.

Георги Георгиев се върна във времето преди 4 години, когато е оставил 14 неасфалтирани улици във Врачеш. През неговите предходни мандати са канализирани и асфалтирани 36 улици. Той пое ангажимент водопроводът във Врачеш да бъде подменен  и тези 14 улици да бъдат преасфалтирани. „Много е важно да се започне, а не само да се говори за подмяна на водопроводната мрежа“, каза кандидатът за кмет за четвърти мандат. Той изброи поименно тези улици – ул. „Майстор Вуно Марков“, „Баба Вида“, „Стамболийски“, „Витиня“, „Шипка“, „Мургаш“ и др. Ако ДИБО получи доверието на избирателите, ще бъде преасфалтиран и пътя до Врачешкия манастир, каза още Георгиев, мотивирайки се това, че светата обител е един от големите туристически обекти в общината.

На следващо място кандидатът за кмет на общината обеща, че ще приведе в действие осемтте пречиствателни станции. Той посочи, че те са изключени, защото не може да се плати електропотреблението от досегашната управа, но според него това не е мотив. Цялостен ремонт на детската градина е следващото нещо, което заслужават децата на селото и техните родители, посочи Георгиев. За предстоящия мандат той  отбеляза, че трябва да влязат минимум 4-5 милиона лева инвестиции, за благоустрояване в селото.

5 коментара на “Кандидатът за кмет на общината Георги Георгиев: Във Врачеш ще вложим 4-5 млн.лв в следващия мандат

  1. Гушо Кемпера ! И 150млн да предлагаш, все същия крадец и мошеник ще си останеш.
    Само ниско грамотните и тези, които имат материална облага от теб те подкрепят, не разбра ли ?!

  2. Хайде стига сте ни занимавали с тея застарели и изкукуригали псевдо политици. Видяхме го Георгииев , наял се е , та е преял. Нека си почине и даде път на младите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *