Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Предизборна среща на МК ДИБО в Скравена

Събитието откри Цветанка Арбова, кандидат за общински съветник за община Ботевград. Тя приветства присъстващите с „добре дошли“ и представи кандидатите:

Георги Георгиев – за кмет на общината: „По негово време се редяха президенти, министър председатели, депутати, министри – да правят първа копка и да режат лента след лента на новоизградените обекти“.

Листата на кандидатите за общински съветници включва млади, трудолюбиви и амбициозни хора и хора, доказали се в своя професионален и обществен живот.

За кмет на с. Скравена коалицията издига Методи Драганов. Той е един от вас и най-добре познава проблемите на селото и на живущите в него – довърши представянето водещата.

Под аплодисментите на присъстващите, на сцената излезе г-н Драганов. „Пожелах да се кандидатирам отново, защото имам още малко за довършване. А както всички ме познавате, аз не обичам да оставям недовършени неща. Гордея се с това, което успях да направя. Ето някои от тях:

  1. Първо изградихме навеса във вилната зона, където заедно празнуваме Трифон Зарезан.
  2. Прекарахме нов водопровод до гробищния парк.
  3. Направихме битовата канализация на улиците „Георги Бенковски“, „Калоян“ и Ангел Кънчев“. Асфалтирахме ги.
  4. Основен ремонт на костницата, историческа гордост на нашето село.
  5. Ремонт на читалището – покрива, сцената, тоалетните и столовете в залата.

После представи бъдещите си приоритети:

  1. Довършване на проекта за водоснабдяване – остават 11,5 км.
  2. Довършване на канализацията на няколкото останали улици.
  3. Възстановяване на тротоарите и уличните настилки.
  4. Газификация, канализация и асфалтиране на вилната зона.
  5. Обновяване и реконструкция на църковния двор.
  6. Изграждане ограда на гробищния парк.
  7. Съживяване на културната дейност в селото. Затвърждаване на връзката между читалището, детската градина, училището и пенсионерския клуб.

Обеща, че ако му гласуват отново доверие, ще работи изцяло в полза на хората и ще се вслушва повече в техните тревоги и желания.

Думата взе кандидатът за общински кмет – Георги Георгиев:

Не съм губил избори в Скравена. Надявам се и сега да не загубя. Не само защото съм скравенски зет, а и защото по времето на своето управление съм доказал, че каквото обещая – съм направил. През тези 3 мандата – 2003/2015 г. вложихме много труд, енергия и инициатива за да превърнем Ботевград в модерен европейски град. Резултатите са видни и днес – ние сме първият град в България, построил ново, модерно училище „Св.св. Кирил и Методий“. Първи ние изградихме закрита ледена площадка, въпреки че не ни вярваха. През 2014г. открихме най-модерната многофункционална спортна зала „Арена Ботевград“. Изградихме пенсионерски клубове в града и по селата. Домът за възрастни хора е друга наша гордост. И още и още… дълго изброяваше направеното. Г-н Георгиев умело овладя емоциите на залата – първо с краткия филм за своето управление /вероятно подготвен още при предната предизборна кампания/, така и правейки паралел на своето управление с това на своя опонент. Подчертаваше своите заслуги, обясняваше подробности, изтъкваше грешките на последното ръководство, не липсваха и обещания: „Ние ще работим следизборно, не предизборно. Ще работим здраво и в края на мандата ще режем ленти“. Залата се развълнува, чуха се аплодисминти.

Кандидатите за общински съветници бяха на сцената със своя водач, което му позволи да ги представи поименно. Подчерта професионалните им качества, както и заслугите на тия, които са работили с него през последните години. Завърши емоционално: „Драги Скравенци, гласувайте на 27 с бюлетина 71. Ето го Методи, ето ме и мен. Изберете ни!“

Вечерта завърши с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

1 коментар на “Предизборна среща на МК ДИБО в Скравена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *