Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Открита бе обновената чешма по пътя Ботевград-Литаково по инициатива на Пешо Младенов

Чешмата при местността „Шавара“ по пътя от Ботевград за село Литаково отново работи. От нея вече тече питейна вода. На официалната церемония по откриването й присъстваха десетки жители на Литаково. Водосвет за здраве отслужи Отец Алекси.

Възстановяването й е плод на упорита и отговорна работа на партийната организация на БСП в община Ботевград, която извърши преди това редица съгласувателни действия. Инициатор за възстановяването на чешмата е на Пешо Младенов жител на село Литаково и кандидат за кмет на Кметството, който работи с екип от няколко човека. Това са Веселина Кръстева- главен организатор, досегашният зам.кмет Цветелин Цветков,  бригадата на доброволни начала на Георги Иванов, жител на село Литаково.

„Да възстановим тази чешма бе моя дългогодишна мечта. Жителите на селото и на общината имат нужда от нея. За мен бе удоволствие да работя с един прекрасен човек –  г-жа Веселина Кръстева, която отдаде много сили и енергия да осъществим ремонтните дейности и чешмата отново да заработи“, каза пред присъстващите Пешо Младенов. Той призова хората да ползват чешмата, но и да я пазят.

Чешмата е открита през 1983 г, но през последните 10-15 години тя е занемарена  – вода от нея не течеше. След двугодишни активни действия на социалисти тя е възстановена.

„След 36 години чешмата отново работи и е плод на усилията на не един или двама –  Георги Петров с неговата бригада , на общинската организация на БСП преди всичко. Нека всички жители на общината да я ползват, защото е тяхна“, заяви д-р Веселка Златева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *