Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Бaлкан загуби като гост на Клудж Напока

Балкан загуби първото си гостуване във ФИБА Къп. Тимът на Йовица Арсич отстъпи като гост на румънския Клуж Напока с 80-92, след като изоставаше с двуцифрена разлика през целия мач. Минута преди края нашите свалиха пасив на 10, но не успяха да стигнат до обрат. Така до момента шампионите са са с баланс 1-1, а съперникът е с две поредни победи.

В следващите два кръга Балкан има само гостувания във ФИБА като първо играе в Швеция на 5 ноември, а след това на 13 ноември в Русия. В събота нашите гостуват на Академик Бултекс 99. 10 фенове на Балкан бяха дошли специално в Клуж Напока за мача, за да подкрепят отбора. 

Фотогалерия от мача Клуж Напока – Балкан.

Мачът започна ужасно за Балкан със серия 16-2 за домакините за близо 5 минути игра. Клуж. Нашите имаха един кош от игра дълго време като допуснаха доста грешки в двете полета и позволиха на съперника да вкара 31 точки за 10 минути игра. Домакините поведоха с 20 точки след първия период като запазиха двуцифрена разлика през цялата втора част. Нашите започнаха по-добре втория период като намалиха до 16, но в края на периода домакините отново качиха аванс, за да поведат с 23 след 20 минути игра. Балкан задържа без кош от игра Клуж в първите 4 минути на второто полувреме, за да свали до 15, но отворен шут за три отново се вдигна разликата. Джордан Калахан вкара две поредни тройки за край на третата част, след която домакините водеха с 15. На два пъти в края на мача нашите свалиха на 11 точки, но не успяха да се възползват от ситуацията и позволиха на съперника отново да качи разликата на 18. При по-малко от минута до края нашите свалиха на 10 точки пасив, но не успяха да се възползват и загубиха мача. 

Най-резултатен за Балкан с 16 точки бе Джордан Калахан. По 11 отбелязаха Митко Димитров и Дейшон Найт, а с по 10 завършиха Марко Радонич и Михайло Секулович.

Над всички за съперника с 19 точки бе американският гард Патрик Ричард, а по 18 имаха Дарко Планинич и Керън Джонсън.

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *