Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан завърши Втория етап с убедителна победа у дома

Балкан е едноличен лидер след второто завъртане в НБЛ. В последния кръг отборът на Йовица Арсич се наложи като домакин над Спартак Плевен със 100-75 , след изнервен мач в “Арена Ботевград”. Ключова за успеха се оказа последната част, в която Балкан направи серия 20-3, за да откаже изцяло съперника. Преди началото на срещата двата отбора отдадоха почит с 24 секунди мълчание на легендата Коби Браянт, който загина в ужасяваща самолетна катастрофа на 26 януари заедно с 13-годишната си дъщеря Джиана и още седем души. 

Фотогалерия от мача Балкан – Спартак Плевен.

Балкан загуби единствено първата част, но след това доминираше в срещата и въпреки опитите на съперника, шампионите спечелиха убедително. Ключова бе много силна последна част, която нашите направиха ударна серия от 20-3.

Така Балкан завършва втория период като едноличен лидер в НБЛ с актив от 17 победи и само една загуба, което ще му даде предимство в третия етап сред конкурентите от първата четворка. Спартак остава девети с 3-15 и пропусна възможността да участва на турнира за Купата на България. Надпреварата ще се проведе от 6-9 февруари в зала “Универсиада” в София, а жребият ще бъде теглен в понеделник на 3 февруари. 

Мачът започна трудно за Балкан като Спартак Плевен държеше инициативата в първия период на срещата. Гостите водеха през целия период като най-голямата им преднина бе при 22-17 след две поредни тройки на ботевградчанина Николай Маринов. След първия период Балкан изоставаше с една точка при 21-22. Спартак допусна няколко сериозни грешки в началото на периода, а нашите се възползваха и започнаха ударно втората четвърт със серия 8-0, за да се откъснат за първи път сериозно в резултата. Балкан продължи да доминира в мача като само за кратко гостите свалиха до 2 точки. Малко преди почивката авансът на Балкан стигна 10,а след 20 минути той бе 8 50-42. 

Малко след началото на второто полувреме бе дисквалифициран центърът на Балкан Кени Хол заради удар с лакът на Мартин Маринов. Преди това обаче състезателя на Спартак хвана през кръста Кени като го задържа няколко секунди и на него бе отсъден умишлен фаул. Малко след тази  ситуация разликата падна на два пъти до 4 точки при 56-52 преди Балкан да направи силна серия и да поведе отново с близо 8,9. Две минути преди края на периода разликата падна до 5 точки. Тройка на Крис увеличи аванса, но Константин Коев веднага я върна в ответната така, за да завърже отново интригата в срещата. Балкан обаче започна последната част със серия 20-3, за да откаже тотално съперника и на практика да приключи интригата в двубоя. 

Най-резултатен за успеха на Балкан с 24 точки бе Дейшон Найт. Михайло Секулович реализира 14, а по 11 имаха Митко Димитров, Крис Минков и Марко Радонич. 

За Спартак над всички с по 18 точки бяха Димитър Маринчешки и Константин Коев.

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *