Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Утре тестват 52-ма обитатели на Дом „Уют и сигурност“ във Врачеш

60-годишната жена, работеща в Дом за възратсни хора „Уют и сигурност“ в село Врачеш не е имала никакви симптоми, преди да бъде установено, че тя е заразена с коронавирус. Това съобщи за botevgrad.news управителят на дома – Даниела Димитрова. Жената живее в Литаково, заедно със своята майка си. 60-годишната е изолирана в момента.

Днес са взети проби за коронавирус и на останалите 16 човека от персонала в дома, но е установено, че те са отрицателни. Утре най-вероятмно ще бъдат тествани всички 52-ма обитетели – ползватели на социалната услуга в дома.

Управителят Даниела Димитрова заяви пред наш репортер, че и самата тя е тествана за вируса, но пробата е отрицателна. На 10 март, преди обявяване на 13 март на извънредното положение в страната, Димитрова е разпоредидила предотвартяване на всякакви контакти с външни лица, включително и рехабилитаторите, които редовно посещавали дома, за да обслужват възратсните хора с различни двигателни проблеми.

Служители от Регионалната здравна инспекция (РЗИ)  са тествали за коронавирус служителите от Дом за стари хора „Д-р Адриян Атанасов“ Ботевград и двата Центъра от семеен тип – „Д-р Петко Иванов” и „Д-р Иван Цветков”. С пробите не е установено наличие на вируса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *