Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Осем бързи производства са образувани срещу нарушители на правилата за движение по пътищата

РУ- Ботевград: Около 15.20 часа на 24 май, в с. Новачене, автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Ауди А3″, управляван от столичанин. 22- годишният водач е задържан за срок до 24 час, след като при изпробването му с дрегер, уредът отчел, че шофира с 1.75 промила алкохол. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Елин Пелин: Около 20 часа на 23 май, в с. Доганово, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Сузуки Витара“, управляван от столичанин. 37- годишният водач бил тестван за употреба на алкохол и задържан за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел 1.42 промила в пробата му. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Около 16.03 часа на 25 май, на главен път 1-6, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Хюндй“, управляван от столичанин. 54- годишният водач бил изпробван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 1.64 промила в издишания въздух. Срещу нарушителя е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Около 15.30 часа на 25 май, в с. Априлово, полицейски екип предприел проверка на мотопед „Малагути“, управляван от непълнолетен младеж от селото. От извършената справка е установено, че мотопедът не е регистриран по законоустановения ред. По случая е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 345, ал.2 от НК.

РУ- Годеч: Около 21.30 часа на 23 май, в с. Лопушня, автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Фолксваген Венто“, управляван от жител на столицата. 64- годишният водач бил изпробван с дрегер, при което в издишания от него въздух били отчетени 1.90 промила алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ- Пирдоп: Около 21.40 часа на 23 май, в с. Антон, полицейски екип спрял за проверка мотоциклет „Пежо“ без регистрационна табела., управляван от 24- годишен от същото село. Водачът е задържан за срок до 24 часа, след като от извършената справка се установило, че двуколесното возило не е регистрирано по установения от закона ред. Срещу нарушителя е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 345, ал.2 от НК.

РУ- Костинброд: Около 1 часа на 25 май, на ул. „Йордан Йовков“, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от жител на града. 26- годишният водач е задържан за срок до 24 часа, след като в колата униформените открили топче суха зелена тревиста маса и угарка от саморъчно свита цигара, реагиращи на канабис. Срещу водача е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК.

РУ- Самоков: Около 22.30 часа на 25 май, на пътя за с. Ярлово, полицейски екип спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от жител на софийското село Железница. 18- годишният водач е задържан за срок до 24 часа, след като при тестването му за употреба на наркотични или упойващи вещества в пробата му било отчетено наличие на канабис. Срещу нарушителя е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *