Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОДМВР с информация за произшествия и разкрити престъпления

Водач е задържан в РУ- Пирдоп за употреба и притежание на дрога.

Около 20.50 часа снощи, в Златица, полицейски екип извършил проверка на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от жител на с. Душанци. По време на проверката 19- годишният шофьор признал пред униформените, че притежава шест дози амфетамин и ги предал доброволно. При извършения полеви наркотест веществото с общо тегло около 8 грама, е реагирало на амфетамин. При направения му тест за употреба на наркотични и упойващи вещества в пробата на младия мъж е отчетено наличие на кокаин. Водачът е задържан за срок до 24 часа. По случая са образувани досъдебно и бързо производство.

Съобщения:

Около 0.58 часа тази нощ в РУ- Пирдоп постъпил сигнал за горящ автомобил „Ауди“ в Златица. При огледа на местопроизшествието е установено, че автомобилът, паркиран пред жилищен блок, е със силно обгорял двигателен отсек. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 330 от НК.

Трима нарушители на пътя попаднаха в ареста през изминалото денонощие.

РУ- Пирдоп: В рамките на броени часове пирдопските полицаи установиха и задържаха в Копривщица двама водачи- нарушители. Първият от тях попаднал в полезрението на униформените около 8 часа. При извършена проверка на лек автомобил „Сузуки“, служителите на реда установили, че поставените регистрационни табели не са издадени за съответното моторно превозно средство. 26- годишният шофьор от същия град е задържан за срок до 24 часа. На обяд в ареста на районното управление попаднал и втори копривщенец, на 21 години, управлявал нерегистриран мотоциклет. Двуколесното возило е иззето по надлежния ред. Срещу двамата задържани водачи са започнати бързи производства за извършените от тях престъпления.

РУ- Елин Пелин: Около 18.50 часа, на бул. „София“, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Опел Астра“, управляван от местен жител. Когато го изпробвали за употреба на алкохол, дрегерът отчел 2.59 промила в издишания въздух. 72- годишният нарушител е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство.

Пътни инциденти:

Около 9.50 часа на 17 юни в РУ- Костинброд постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие в района на 16 км на второкласен път 81. Изпратеният на място автопатрул установил, че са катастрофирали три автомобила- „Рено Меган“, „Форд Транзит“ и „Ауди А4″, чийто водач е избягал от местопроизшествието. След извършен оглед тритe автомобила са иззети. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.

Около 20.05 часа на 17 юни в ОДМВР-София постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие в района на 26 км на автомагистрала „Тракия“ в посока Пловдив. При огледа на местопроизшествието е установено, че лек автомобил „Мерцедес“ е самокатастрофирал в еластичната предпазна ограда. Пострадала е пътничка, настанена за лечение с фрактура на долна челюст, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *