Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Пола Димитрова от НПГПЧЕ“Ал.Константинов“ устремена към науката „Самолетна и космическа техника“ в Германия

Зрелостникът на Випуск 2020 в НГПЧЕ „Алеко Константинов“ – град Правец Пола Димитрова кандидатства необичайната за нежния пол специалност „Самолетна и космическа техника“. Дванадесетокласничката завърши езиковата гимназия с Отличен (5,94).

През 2018 г Пола бе сред българските ученици, които участваха в първия международен майсторски клас на ЦЕРН в България Събитието бе организирано съвместно с ЦЕРН от Физическия факултет на Софийския университет и Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на Българска академия на науките, и с подкрепата на проект OSOS. Тя бе наградена от РУО-София област за академични постижения, както и принос в обществения и културен живот на гимназията. Зрелостничката бе посланник на Европейския парламент два пъти – в Брюксел и Страсбург, където бе сред 28 ученици от България, участващи в изработването на закони и работа в парламентарни групи за ученици от целия ЕС.

В свободното си време Пола обича да кара ски, да чете книги, да пътува и да танцува народни танци.

19-годишната Пола е подала документи на 26 юни само в един университет – “ Университет Щутгард“ в Германия. Очкава калсирането в началото на септември. Eкипът на Botevgrad.news й пожелава здраве и успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *