Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ достигна 1/4 финалите след втора победа във „Витоша къп“ 2020

ФК „Козаро“ достигна до 1/4 финалната фаза на турнира „Витоша къп“ 2020, след като постигна убедителен успех с 4:2 над ФК „Градешница“. В последния си двубой от своята група „А“, ботевградчани записаха втората си победа в груповата фаза и така с актив от 6 точки се наредиха на второ място и продължават към следващия етап на надпреварата.

Дебют за отбора направи нов централен защитник в лицето на Цветомир Панчев, който е юноша на „Балкан“ (Ботевград). От клуба официално обявиха и привличането на нов старши треньор, елитният специалист Любомир Божанков, който е известен футболен анализатор и треньор на национални отбори на България за деца и юноши. С идването на Божанков, ръководството на ФК „Козаро“ си поставя доста по-високи цели за този сезон, а проектът за развитие ще включва и много по-амбициозни идеи, като създаването на собствена Детско-юношеска школа. Разбира се  опитът и вижданията на Любомир Божанков ще допринесат за новия проект, който се обмисля.

Срещата започна силно за тима на ФК „Козаро“, който още в 3-ата минута можеше да поведе в резултата. Радослав Зарев отправи удар по посока на вратата, който бе спасен, а при последвалата добавка Валери Захариев пропусна от чудесна позиция да вкара топката в мрежата. Малко по-късно усилията на „козлите“ бяха наградени. Чудесен рейд на Радко Асенов преодоля съпротивата на трима играчи на противника, а за да бъде спрян, атакуващият футболист бе фаулиран в наказателното поле. Следователно главният съдия отсъди дузпа в полза на ФК „Козаро“. Зад топката застана капитанът Радослав Зарев, който не сгреши и отбеляза. Реферът обаче отсъди пребиване на дузпата с основание за предварително нахлуване на играчи в наказателното поле. При второто си изпълнение капитанът на ФК „Козаро“ отново показа класата си и успя за втори път да преодолее вратаря, а този път прошка нямаше – 1:0. Радостта за ботевградчани обаче не продължи дълго и малко след това ФК „Градешница“ върна равенството – 1:1. Това активизира футболистите на ФК „Козаро“ и  в средата на полувремето „оранжевите“ отново поведоха в резултата. Капитанът Радослав Зарев предостави отлична топка между защитниците за Светослав Косаков. Младият талант се възползва от това и успя да реализира, след като преодоля вратаря – 2:1. 5 минути по-късно тимът на ФК „Градешница“ отново изравни, възползвайки се от колективна грешка в отбраната на ботевградчани – 2:2. Именно при този резултат завърши първото полувреме и спорът следваше да бъде разрешен през вторите 45 минути.

Малко след подновяването на играта се наложи мачът да бъде прекъснат заради обилния дъжд, който се изсипа над терена в Железница. Когато за втори път бе даден рестарт на срещата, тимът на ФК „Козаро“ превключи предавката и грабна своя шанс. Младият атакуващ футболист Светослав Косаков отново демонстрира завидни умения и успя да поведе отбора към победата, след като вкара за 3:2. Асистенцията за попадението бе дело на Петър Станев. Финалното 4:2 бе оформено с трети гол на Светослав Косаков след асистенция на Анатоли Димитров. Талантът в нападение заформи своя хеттрик и след много силно представяне бе с основна заслуга за победата на ботевградчани. Двубоят бе прекратен и няколко минути по-рано, тъй като бурята и проливният дъжд усложниха условията за игра и главният рефер прецени, че срещата не може да продължи при тези обстоятелства. Така победата отиде в лагера на ФК „Козаро“.

В 1/4 финалния си сблъсък, „козлите“ ще срещнат силния тим на домакините от ФК „Железница“. Двубоят ще бъде в събота (15 август).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *