Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Серия от катастрофи на пътя регистрира полицията през уикенда

Около 11.17 часа на 8 август на тел. 112 постъпил сигнал за пътен инцидент в района на 37 км на автомагистрала „Хемус“ в посока Варна. При огледа на местопроизшествието е установено, че лек автомобил „Сеат Ибиза“ е самокатастрофирал в еластична ограда вляво по посока на движението си. Пострадала е пътничка на задната седалка, транспортирана до болнично заведение, прегледана и освободена по нейно желание. Водачката е изпробвана с дрегер, отчел отрицателен резултат. По случая в РУ- Ботевград е  образувано досъдебно производство.

Около 6.40 часа на 9 август в РУ- Ботевград се получил сигнал за пътен инцидент в района на с. Скравена. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген Голф“, движещ се към Враца, с неустановен към момента водач, е навлязъл в насрещната лента за движение и се е блъснал с лек автомобил „Рено Сценик“. Водачът е настанен за лечение с фрактура на кости на стъпало, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 17.35 часа на 9 август в РУ- Ботевград се получил сигнал за пътен инцидент на пътя от с. Новачене към с. Боженица. На място е установено, че лек автомобил „Мерцедес“ е навлязъл в лентата за насрещно движение, блъскайки се с лек автомобил „БМВ“. Пътник от втората кола е настанен за лечение с фрактура на коленна капачка. Водачите са тествани с дрегер; резултатите им са отрицателни. Образувано е досъдебно производство по случая.

Бързo производствo срещу водач-нарушител:

РУ-Ботевград: Около 16.20 часа на 8 август, в с. Трудовец, автопатрул спрял и проверил мотопед „Пиаджо“ без регистрационна табела, управляван от 55- годишна жена от селото. След като справка показала, че не е регистриран по законния ред, мотопедът е иззет, а водачката- задържана за срок до 24 часа. Започнато е бързо производство срещу нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *