Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

14-годишните продължават без загуба Държавното първенство по баскетбол

14-годишните момчета на Балкан продължават без загуба участието си на финалите в Държавното първенство в Ботевград. Тази сутрин отборът, воден от Николай Пеев, победи Доростол с 80-62, след като водеше почти през цялото време. Единственето в първите 5 минути нашите имаха леки трудности, но след това подобриха игра и спечелиха без проблем своята четвърта поредна победа. По-късно днес от 15:00 часа ботевградчани излизат срещу Тунджа в последен мач от груповата фаза. Балкан вече е едноличен лидер в група А с четири поредни успеха и си гарантира място в четворката. Зад нас е Дунав с 2-1, който играе срещу Левски от 11:00. Полуфиналите и финалите са във вторник и сряда. 

Лидер в група В е БУБА Баскетбол също 4-0, но все още не е решена битката за второто място. Към момента Академик Пловдив е 2-0, Рилски спортист 2-1 като двата тима ще спорят тази сутрин за класиране на полуфинал. Очертават се два решаващи мача днес в зала „Георги Христов“. От 11:00 часа между самоковският тим и Академик, а по-късно от 15:00 БУБА срещу пловдивчани. 

Доростол поведе в началото на мача, като нашите изпитваха леки трудности в двете фази на играта. В средата на периода Балкан успя да си върне предимството при 10-8. За кратко момчетата, водени от Коки Пеев, поведоха с 8 при 16-8, но съперникът намали на два пъти до 2 точки. Така първият период завърши при 18-14 за Балкан. Втората част започна силно за Балкан с три тройки на Вики Груев и Зари Георгиев. Нашите отбелязаха доста точки от грешки на съперника и направиха серия 23-4, за да се откъснат с 20 точки на почивката при 43-22. В третата част нашите покачиха разлика над 30 точки и въпреки че разликата падна в края нямахе проблем да спечелят срещата.

Източник:balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *