Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Близо 60% отлични оценки за учениците на „Марконис“ на изпитите на Кеймбридж

53 обучавани на „Марконис“ положиха успешно изпитите на Изпитния борд “Cambridge Assessment” на Университета Кеймбридж през изминалата учебна година. От тях 31 кандидати (или 58.5%) са получили оценки между Отличен 5.50 и Отличен 6.00 по шестобалната система. 20 обучавани са пълни отличници. Скъсани на изпитите няма и тази година, а от общия брой положили изпитите с оценка между Много добър 5.00 и Отличен 6.00 са 83%. Резултатите обобщават всички оценки от ниво А1 до С1 включително.

За 12 от обучаваните сертификатите, които ще получат ще могат да се използват  в процеса на кандидатстване при прием във ВУЗ-ове у нас и в чужбина.

Денислав Игнатов е поредният студент, обучавал се в „Марконис“ от най-ниското до най-високото ниво С2, който на 4 август 2020 г. официално беше приет студент в специалност „Архитектура“ в Университета Кардиф, Обединеното Кралство. „Благодарение на Езиков център „Марконис“ успях да получа най-добрата подготовка и съответно да издържа едни от най-тежките изпити по английски език CAE (ниво С1) и CPE (ниво С2). Положих успешно и кореспондиращите за нива С1 и С2 изпити (Level 4 PTE и Level 5 PTE) на Изпитния борд “Peаrson”. Благодарение на езиковия център и моите учители в него днес вече съм студент по Архитектура в Кардиф. Сърдечно им благодаря!“, сподели за botevgrad.news щастливият студент.

„Голям успех като този в толкова трудно за целия свят време е възможен само ако се работи упорито и в голям „отбор“. Такъв „отбор“ и през изминалата учебна 2019/2020 година бяхме екипът на „Марконис“, прекрасните ни ученици от всички езикови нива и отдадените им родители. Благодаря на всички тях, че не се предадоха, че не спряха да работят усилено и да вярват в успеха, че преодолявахме заедно предизвикателствата на пандемията и онлайн обучението, и че не просто запазихме традиционно високото ниво на подготовка в нашето училище, но дори го повишихме. Резултатите на обучаваните ни на международно признатите изпити на Кеймбридж са неоспоримо и категорично доказателство за това. Отличните оценки тази година са с 13% повече от миналата година. Продължаваме да работим с хъс, вяра и много любов и през новата учебна година и силно вярвам, че постиженията ни и студентите ни и в чужбина, и у нас ще продължават да се множат. Защото тези успехи дават смисъл на всичко, което правим заедно!“, сподели Управителят на „Марконис“ д-р Николай Николов след обявяването на резултатите на учениците в ръководения от него езиков център.

От „Марконис“ съобщиха, че тържественото откриване на новата учебна година 2020/2021 както винаги досега ще се състои пред базата на училището на 14 септември. Традиционно на този свят ден –  „Кръстовден“- в „Марконис“ се отслужва водосвет за здраве, след което се издигат тържествено знамената на Република България, на Европейския Съюз и знамето с логото на училището.

Тече и записването за новата учебна година!