Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ Правец отвори врати за новата учебна година

Училищният звънец удари и в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ Правец.

Цветанка Щерионова, директор на гимназията, приветства присъстващите с поздравително слово. „Отново е 15 септември, отново денят е слънчев. Само годината е различна – 2020. В последните 9 месеца учихме нетрадиционно, живяхме нетрадиционно, но интересно. Предстои ни една нова учебна година, за която трябва да бъдем готови. В която трябва да положим максимални усилия, за да бъде тя не само здрава, но и много успешна… Аз мисля, че когато сме заедно – ученици, учители и родители, ще имаме сили да преборим не само един вирус, но каквито и други препятствия да постави тя пред нас.

Скъпи осмокласници! Радваме се, че избрахте нашето училище, че ще бъдем заедно в следващите 4 години. Бъдете успешни, бъдете здрави, пазете се, пазете вашите родители и вашите по-възрастни близки. Скъпи абитуриенти! Разбрахме, че не сте забравили да броите до 12. Надяваме се, че в края на месец Май ще се изпратим всички, точно в този състав. Пожелавам ви да имате сили да преследвате мечтите си.

Нека бъде щастлива и успешна годината за всички нас!“

Г-жа Петрова връчи Поздравителен адрес  от името на Румен Гунински – кмет на общината. Тя сподели и своето вълнение: „Уважаеми ученици, уважаеми учители и родители! Честит 15 септември. Специален поздрав за XII-токласниците, защото за тях това е наистина една много специална година. Да им е успешна, да им е късметлийска за всичко, което си пожелаят. Макар годината да е различна, пожелавам  това да ви мотивира и в нейния край да сте доволни – вие, като ученици и вашите преподаватели, защото са ви били полезни и са ви посочили пътя, който трябва да извървите от тук нататък. Пожелавам ви да се научите да общувате правилно, винаги да сте заедно – и в клас и навън, да се пазите и да си помагате. На добър час!“

Източник: praveshkiglas.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *