Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

120 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг в ОУ“Н.Вапцаров“ – Ботевград

Удари училищния звънец днес в най-голямото училище в Софийска област – ОУ “Никола Йонков Вапцаров“. Тържествено бяха посрещнати 120 първокласници, които заедно със своите родители и своите класни ръководители откриха тържествено новата 2020/2021 учебна година. Церемонията започна точно в 9.00ч с издигане националния флаг на Република България. Тази година за първи път прекрачиха училищния праг учениците в първи клас в пет паралелки: I „а” клас с класен Ръководител Катя Христова, I „б“ клас с класен ръководител Вера Николова,  I „в“ с класен ръководител Димка Божилова, I „г“ клас с класен ръководител  Христина Димитрова и I „д“ с класен ръководител Теодора Василева.

Приветствие към всички присъстващи отправи директорът Петя Кочкова.

„Скъпи родители, учители!  Мили първокласници! Честит 15-ти  септември! Честит първи учебен ден за вас, в който ще пристъпите в училище. Нека този ден да остави скъп и незабравим спомен, с поглед към успехите и знанията, които ще придобиете. Днес ние посрещаме своите 120 първокласници“, каза директорът.   

Поради противоепидемичните мерки за първи път първият  учебен ден бе присъствен само за първокласниците и техните родители.

„Вие сте много скъпи за нас – уважаеми родители и ученици, защото предпочетохте Основно училище “Никола Вапцаров“, което наистина гарантира едно последователно и устойчиво обучение. Обучение, което е свързано с много изяви в задължителните и извънкласни учебни часове. Материалната база е оборудвана технологично и отговаря на условията на съвременното европейско образование. Нашите учители са  се подготвили да отговорят на предизвикателствата, на динамиката и рисковете , на всичко, което се изисква от образованието, за да бъдете вие спокойни, за да няма пропуснат нито един учебен ден и учениците със своите учители да могат ежедневно да усвояват и да надграждат знания и компетентности“, заяви Петя Кочкова.

На педагогическия екип г-жа Кочкова пожела да бъдат здрави, все така упорити и все така всеотдайни, както и обичащи децата. „Учителската професия е призвание и мисия. Ние с отговорност ги изпълняваме. Честит празник и успешна учебна година!“.

Поздравителни адреси постъпиха от Росица Иванова- Началник на Регионалното управление по образование- София област, от Милена Дамянова – председател на Комисията по образование в 44 Народно събрание , от кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов, от председателя на Общински съвет-Ботевград д-р Илин Черняшки.

В поздравителния си адрес г-жа Росица Иванова поздравява първокласниците, за които днешният ден е специален. „От днес ще тръгнете по дългия и необятния път на знанието , пред вас ще се открият нови хоризонти и нови възможности. Скъпи ученици нека новата година бъде здрава и спокойна! Пазете традициите на Вашето училище, умножавайте успехите му, уважавайте и ценете всеотдайността на своите учители и родители, защото успехът в живота започва от училището“. Първият учебен ден ни дава повод за пореден път да изразим признателност към всички вас – това пък е обръщението на Иванова към родителите.

Александрина Данова от  I „г“ клас поздрави присъстващите със стихотворение. Нейната майка – Цветелина Данова отправи поздрав към най-малките и останалите ученици, по повод празника от името на всички родители.

Очаквайте снимки от събитието!