Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Съпрузи са задържани във връзка с извършено тежко криминално деяние в Етрополе

Около 20.15 часа на 16 септември в РУ- Етрополе постъпил сигнал за прострелян мъж при скандал, възникнал пред частен адрес на ул. „Батак“. На адреса веднага били изпратени полицейски служители. Междувременно пострадалият потеглил с автомобила си, но предвид нараняването си успял да се придвижи до бензиностанция в града. 

32- годишният мъж от София е транспортиран в болнично заведение с прострелна рана в корема, с опасност за живота. В хода на незабавно предприетите оперативно- издирвателни действия на криминалисти и разследващи полицаи от ОДМВР-София и районното управление в Етрополе е установен физическият извършител на престъплението- на 57 години от същия град. Заедно с него за срок до 24 часа  е задържана и 43-годишната му съпруга, и двамата без криминалистически регистрации до момента.

По първоначални данни мотивът за извършеното деяние е от личен характер. При извършения оглед на местопроизшествието е иззето оръжието на престъплението – законно притежаван револвер 22-ри калибър и боеприпаси за него. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115, вр. чл. 18 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на Софийка окръжна прокуратура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *