Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ пое по победния път след убедителен успех над ФК „Звездец“ (Горна Малина)

Отборът на ФК „Козаро“ записа категорична победа с 4:0 при гостуването си на ФК „Звездец“ в Горна Малина в мач от 2-ия кръг на А ОФГ София – Изток. Ботевградчани изпитаха известни затруднения преди да падне първия гол, но в последствие показаха кой е по-добрият отбор и заслужено се поздравиха с трите точки. Победата бе абсолютно задължителна за ФК „Козаро“, след като „оранжевите“ изненадващо загубиха на старта на сезона при домакинството си на ФК „Левски“ (Елин Пелин) с 1:2 преди седмица. Това очевидно е мобилизирало допълнително „козлите“, които отново влязоха в правилния път и гледат към следващия си съперник с настроение.

Началото на мача бе трудно, като отборите си размениха по няколко опасни атаки. Постепенно тимът на ФК „Козаро“ започна да се утвърждава на терена. Гостите имаха повечето положения на своя страна и на почивката заслужено водеха в резултата след гол на Анатоли Димитров с удар от границата на наказателното поле. През второто полувреме зарядът стихна, а амбициите на домакините рязко угаснаха. ФК „Козаро“ започна да действа на по-високи обороти и неслед дълго попаденията „заваляха“ едно след друго. Своя хеттрик заформи Анатоли Димитров, който с нови два гола на своята сметка подпечата доброто си представяне в мача и на практика тотално отказа съпротивата на противника – 3:0. Последната дума имаше капитанът Радослав Зарев, който довърши започнатото и с хубав индивидуален рейд си изработи голова позиция, от която не сбърка и вкара за финалното 4:0.

Във временното класиране ФК „Козаро“ заема 4-то място от 10 отбора. В следващия 3-ти кръг ботевградчани приемат на своя земя силния тим на СК „Рилец“ (Говедарци). Двубоят е на 27 септември (неделя) от 16:00 ч. в Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *