Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Защо знакови лица от вътрешната опозиция в БСП останаха аут от Националния съвет

БСП без вътрешна опозиция в новия Национален съвет. Членовете на пленума бяха избрани след двудневен конгрес. Резултатите показват основна промяна на състава на пленума.

В ръководството не влизат знакови имена, сред които президентът на ПЕС и бивш лидер на столетницата Сергей Станишев, Атанас Мерджанов, Красимир Янков и Георги Пирински.

„Това е вотът на делегатите от конгреса, на социалистите, които са упълномощени от своите организации да представляват партията и да вземат решението. Не можем да говорим за някакво еднолично решение на Корнелия Нинова и на бившето изпълнително бюро или на стария Национален съвет“. Това заяви в ефира на NOVA Георги Свиленски, членът на Националния съвет на БСП.

Той коментира и мненията на вътрешната опозиция в партията, че пътят за едноличното управление в БСП е отворен, както и думите на Сергей Станишев, че левицата вече е лидерска партия без идейна основа. 

„Станишев заяви това след конгреса, след като видя, че не е избран в Националния съвет. Предния ден, когато течаха изказванията, той не се изказа. Учудвам се защо тогава не каза – разчиствате пътя, постъпвате тоталитарно, правите Съвета гумен печат“, заяви Свиленски. 

Според него в по-широк контекст би било нормално Станишев да бъде избран и припознат от делегатите. Защо това не се е случило Свиленски си обяснява с разминаване между това, което той прави и желанията на делегатите и социалистите.

„Михаил Миков сам заяви желанието си да не участва със своите аргументи. Станишев реши да се включи в надпреварата и получи отговора от конгреса“, добави членът на Националния съвет на БСП. 

2 коментара на “Защо знакови лица от вътрешната опозиция в БСП останаха аут от Националния съвет

  1. Hi there, I found your web site by the use of Google even as looking for a related subject, your site got
    here up, it seems good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

    Hello there, just become alert to your weblog via Google,
    and found that it is really informative. I am going to be careful for brussels.
    I will appreciate in the event you continue this in future.
    Numerous people shall be benefited out of your writing.
    Cheers!

    Also visit my web blog … best cbd for sleep

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *