Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Дирекция „Бюро по труда“ Ботевград проведе ежегодна трудова борса

Днес, 27 октомври от 10ч., в Дирекция „Бюро по труда“ Ботевград се проведе ежегодната трудова борса по линия на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. На събитието присъстваха представители на бизнеса от „Интергрейтид микро-електроникс България“ ЕООД, „Булсан“ ЕООД, Военно окръжие I степен, „Начев“ ООД, „Еврика 7“ ЕООД, „Менпауър Груп“ ЕООД, „Арми Форс АС“ ЕООД, „Граммер“ АД, „Ди ес хоум“ ООД и община Ботевград. Над 80 безработни лица посетиха трудовата борса и имаха възможност да разговарят лице в лице с работодателите.

Директорът на „Бюро по труда“-Ботевград откри трудовата борса с приветствие към всички присъстващи с думите:

„Благодаря на всички присъстващи тук работодатели и търсещи работа лица. Благодаря на представителите от „Граммер“ и „ИМИ“, Вие сте едни от основните работодатели, благодарение на които се реализират търсещите работа. Надявам се днес, казано чисто икономически – кривите на търсене и предлагане да се пресекат в най-благоприятната точка на равновесие. “

Представител на община Ботевград запозна присъстващите с кампания по набиране на преброители за преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 година. Кампанията е на Националния статистически институт, която стартира на 15 септември и ще приключи на 30 октомври, преброяването ще се състои от 1 до 15 февруари 2021 година.

Някои от поканените представители на бизнеса не присъстваха поради усложнената епидемиологична обстановка в страната и издаването на вътрешно фирмени заповеди за ограничаване на контактите и избягване струпването на хора.

Събитието се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *