Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Почина Тодор Христов!

На 74-годишна възраст късно снощи почина Тодор Христов. Той бе известен като общински съветник няколко мандата от квотата на БСП, кандидат за кмет от АБВ („Българска левица”) през 2011 г, а до декември 2014г остава координатор на партия АБВ в община Ботевград, водач на листата на политическа партия „Българска левица” на Софийска област през 2013 г, на парламентарните избори.

Роден е на 4 август 1946 г в с. Трудовец. Израства в многодетно семейство – има трима братя, от които той е най-големият. Записва да учи специалност „Финанси и кредит“ в икономически техникум в София, където завършва през 1965 г. Изпълнява военния си дълг към Родината, като две години отбива Военната си служба в Грудово. След това започва работа като служител в отдел „ТРЗ“ в Промишления комбинат в с. Трудовец към „Родина“ Ботевград. По-късно, в началото на 70-те години, започва работа в цеха на Завода за ензимни препарати в Ботевград. Там решава да повиши професионалната си квалификация и записва да следва „Икономика и планиране на народното стопанство“ в бившия Висш икономически институт „Карл Маркс“ София (УННС). След като през 1974 г придобива диплома, е назначен за Икономически директор на Завод за резервни части. От 1978 г до 1990 г изпълнява длъжността „Икономически директор“ на Комбинат за автобуси „Чавдар“ Ботевград.

От 1990 г Тодор Христов се занимава с частен бизнес – вече 30 г ръководи фирма за продажба на горива и транспорт „Вейови“, има изградени две бензиностанции – в Ботевград и Трудовец.

Поклонението пред тленните останки на Тодор Христов ще се състои на 17 ноември 2020г, от 12.00ч на Гробищния парк в с. Трудовец, където след това ще се състои и церемонията по погребението му.

Botevgrad.news поднася съболезнования на семейството!

ПОКЛОН!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *