Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Трима състезатели от „Сунг Ри“ Ботевград в националния отбор на Българската федерация по олимпийско таекуон-до

На 15.11 неделя в Многофункционална зала на НСА се проведе квалификация за селекция на национален отбор на Българска федерация по олимпийско таекуондо. 

Клуб Сунг Ри Ботевград бе представен от шест състезатели в следните възрасти. Кадети до -45кг Сашо Георгиев, младежи и девойки от Никол Маринова -49кг, Николай Начев -63кг, Митко Стойнов 73кг, Кристиян Златев +76кг и при мъжете от Владимир Далаклиев в олимпийската категория-68кг. 

Сашо успя да надделее първия си противник без напрежение,  но във втората среща бе спрян в последните секунди с минимална разлика от 1т. Той бе и най-малък в тази възраст,  което говори, че следващата година е обещаваща за него.

Никол Маринова отпадна от Европейската медалистка Александра Георгиева. 

Николай  Начев също отпадна от един от най-титолуваните таекуондисти Даниел Ладжев,  който е Европейски вицешампион, и който също от 2021г влиза при мъжете,  до като на Ники Начев му остават още две години при младежите, което също дава големи очаквания от него.

Митко Стойнов майсторски надигра познатия за него противник Дарин Кирилов и извоюва място си в националния отбор. 

Кристиян Златев при най-тежките с огромната си сила за пореден път приключи срещата с отказване на противника и показа, че няма кой да го измести в национала дори и при мъже.

При Владимир Далаклиев  очакванията за защита на титулярно място в национала беше оправдана.  Той показа своят почерк, с който е завоювал най-големите медали за България и надигра Световния и Европейски шампион за кадети Александър Джорджев.  В последствие на финал трябваше да се изправи срещу големия брат Митко Джорджев,  който също е един от най-елитните ни състезатели,  но от неявяване от страна на Митко, Владимир Далаклиев спечели служебно.

Последният турнир за годината на Владимир Далаклиев ще бъде Европейско първенство на олимпийските категории, което ще се проведе в Босна и Херцеговина. Стискаме палци да покори отново Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *