Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Нешка Робева спаси 14 кученца и им търси спешно дом

В мини приют за бездомни кучета е превърнала вилата си Трудовец голямата Нешка Робева, съобщават от организацията „Училище с любов“ на страницата си, където Нешка Робева разказва историята наа кученцата в профила си във Фейсбук. Днес тя им търси спешно осиновители, защото напуска вилата си в Трудовец и трябва да се върне в София.

Преди известно време славната треньорка по художествена гимнастика се смилила над бездомниче, като му дала храна и подслон в къщата си, но за отрицателно време кучешките обитателите набъбнали до 16-14 малки и майките им.

Всичко започнало след новогодишните празници. „Приготвяхме се да тръгваме, изнасяхме багажа и товарехме колите, когато я забелязахме. Тя беше бездомна и безимена, стоеше на почетно разстояние и ни наблюдаваше.

Явно бе родила скоро, защото вименцето й се люлееше, а тя самата бе, като моделът на Е. Попов за „Вълчицата“. Така се запознахме – подхвърлихме й хляб, нарязан на филии – взе две, отдалечи се, зарови ги в земята и се върна за останалите. Пренасяше ги и се връщаше, въртейки опашка. Ние заминахме и забравихме…“, разказва Нешка в своя фейсбук-профил.

Върнала се на село след 2 месеца, за да изкара карантината там. Кучката отново се появила – отначало наблюдавала плахо и отдалечо. Кръстили я Маша. „Играеше с внучката на двора, въргаляше се с нея в снега, а по-късно в уличната локва.

Танцуваше, въртейки опашка, под съпровода на сладкото си скимтене и ни разсмиваше искрено с изпълненията си…През нощта, с яростен лай, пазеше двора от другите бездомни кучета, които обикаляха вилната зона. Ден след ден, Маша заглади косъм и стана част от семейството ни.

След месец-два, срамежливо ни запозна с няколкото си ухажора, все красавци, които налягали на двора, търпеливо чакаха ред… През нощта към нея се присламчваше един черен приятел, Черньо, а ние се възхищавахме на кавалерското му поведение.

И така в един прекрасен ден, Маша ни ощастливи с две-три кученца, които роди под стълбището, което пък се намира точно под прозореца ми и нощно време, през три часа изгладнелите бебоци, ме будеха със скимтенето си… Тишината на село е такава, че чувах сладкото им мляскане, докато сучеха, заедно със песните на щурците“, описва историята Робева.

Оказало се обаче, че бебоците не били две-три, а цели 7. „Седем палета?! Боже?! Какво ще ги правим? Карантината привърши, всички плъзнаха на някъде, на село останахме аз и Жако, моята приятелка от Франция… Множко бяха, посъветваха ни да ги приспим?! Жако и аз, решихме твърдо да се справим, да ги отгледаме, пък после ще му мислим… И от тук се вкарахме в истинско приключение…“, продължава славната треньорка.

Нешка и Жако приспособили за кучешкото семейство специален дом в помощната пристройка на вилата. Изпаднали и в комични ситуации, за да излекуват последиците по гърдите на Маша от лакомите й дечица.

Жако отишла в аптеката, за да търси медикамент за омекотяване гръдта на кърмачка. „А младата фармацевтка учудено я пита: „За Вас ли?“ (Жако е на 75г.). И съвсем се шашва, когато чува: „Не, за кучето“… След това с френски крем за рани лекувахме последиците от лакомниците, които освен, че сучеха – хапеха и деряха майка си до кръв… Маша разви мастит и ние – двете баби, слагахме мокри кърпи в хладилника – за компреси, мажехме я и я пазехме да не олиже лекарството си“, пленява с разказа си Робева.

Сега обаче тя е изправена отново пред гладни дни, тъй като Нешка трябва да се върне в София. Затова тя призова приятелите си в социалната мрежа, които обичат животните, за помощ.

„Едно или две кученца, ще ви донесат толкова много радост и положителни емоции.Търся и искам да намеря дом за малчуганите, които не можах да приспя, когато се родиха, както ме посъветваха, защото не можах да сложа в чувал и занеса на гробищата, които не мога да зарежа, прибирайки се в София, защото…Няма обяснение защо. А може би, защото все още вярвам, че ще се намерят хора, които ще протегнат ръка и дадат подслон на едни малки палавници“, надява се Нешка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *