Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов за лидера на ПП ГЕРБ Дамян Маринов:“Няма конфликт и подмяна на вота на ботевградчани, гласували за общественици, а не за политици“

“Няма конфликт и  подмяна на вота на ботевградчани, гласували за общественици, а не за политици“. Това каза кметът на община Ботевград пред местните медии вчера, на редовния си брифинг, по повод встъпването на общинския съветник от ППМИР Дамян Маринов на поста Ръководител на ПП ГЕРБ. Кметът на общинта коментира, че това е казус, който от партия МИР са коментирали още по време на предизборната кампания през 2019 година.

„Ние не сме представители на ПП МИР, а участваме с нейната регистрация. Това е формулата, по която можеше да участваме в местните избори. За съжаление имаше промени в изборния кодекс, който не позволяваше свободно именоване на коалиция , както участвахме през 2015 г и наименованието ГДБОП щеше да бъде запазено. Ние не сме политически ангажирани , поне голямата част от участващите в  листата на ПП МИР. Това не е листа на членове на тази партия и партийно ангажирани хора. Напротив винаги сме се афиширали  и действали като общественици безпартийни жители на община Ботевград, какъвто съм и аз. Възприемаме се не като политици, а като общественици, а като  хора, които искат да помогнат на нашия град“, заяви кметът Иван Гавалюгов.

По повод включването на Дамян Маринов, който е член на ПП ГЕРБ, в листата на ПП МИР, той даде следното обяснение за формулата на съставяне на листата на кандидатите за общински съветници от ПП МИР на местните избори през 2019г – „Това не изключва в нашите редици да има обществено ангажирани членове на други партии, както много ясно беше обявено, че в нашите редици има  член на партия ГЕРБ в лицето на Дамян Маринов – млад човек, който през изминалите пет години показа, че работи за интересите на община Ботевград и по този начин отговори на нашата визия. Поканата беше лично моя да се включи в листата на ГДБОП, която участва от името на ПП МИР, прие тази покана и успя да влезе в Общински съвет, благодарение на високото доверие, което получихме от жителите на община Ботевград. Това по никакъв начин не ограничава Маринов или който и да е друг член на нашата група да изразява различни политически възгледи.“ , заяви още кметът Гавалюгов. Той подчерта, че в листата на ППМИР има хора, едни от тях споделят по-леви виждания, други споделят по-десни , други – центристки, други – не споделят никакви , т.е. ние не сме политически ангажирани в смисъла, че изповядват някаква идеология., както са другите общински съветници, които са строго партийно обвързани партийно.

Няма конфликт и да не се тълкува погрешно, че член на ПП МИР е станал ръководител на местната структура на ПП ГЕРБ. Информиран бях за неговите намерения, всъщност аз винаги съм знаел, че той има амбиция да се развива политическото поприще и да израства в политическата йерархия, конкретно на партията, на която е член от 2015 година.

Това за нас не е било проблем, още когато сме приели неговата кандидатура за участие в нашата листа, тъй като считаме, че за ботевградчани е важно, независимо кой в коя политическа партия участва и какви конкретни политически възгледи изповядва и защитава, а в крайна сметка какъв е неговия личен принос за развитието на нашата община. Аз се надявам, че от поста, който заема в момента ще има по-големи възможности да помага на община Ботевград и мисля, че това трябва да удовлетворява като позиция всички здравомислещи позитивно настроени ботевградчани. Така че искам да разсея всякакви спекулации, че има някакъв конфликт, че има някакво подмяна на вота на ботевградчани, които са гласували за гражданско движение- за общественици, а не за политици. Няма някакво разминаване в действия преди една година и в настоящия момент“, коментира Иван Гавалюгов.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *