Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ЕКГ апарат ще бъде закупен със средства от каузата „За сърцата на Скравена“

По инициатива на г-жа Ани Дойчинова от с.Скравена бе направена кампания за събиране на средства за закупуване на нов ЕКГ апарат за здравния пункт в селото. Благодарение на голям дарител от Германия – синът на г-жа Дойчинова сумата е събрана за 3 дни. Поради това кампанията ще остане отворена до края на годината, като със събраните средства ще се закупи допълнително медицинско оборудване за кабинета в с.Скравена.

Кампанията продължава, за да може да се включи всеки, който иска да помогне! Даренията ще бъдат използвани за закупуване още на:

– оксиометър – апарат за кръвно – глюкомер – слушалки – ел.печка за кабинета – дезинфектанти и предпазни средства – лампи за дезинфекция – кантар за възрастни – кантар за бебета

На по-малко от 70 км от София, на двата бряга на река Бебреш живеят 1500 човека. Като навсякъде по селата и тук възрастните са повече, а болежките им – вечни.

Да се ходи до Ботевград за кардиограма – бива ли така?!

Затова малката общност апелира за Коледно чудо – да донесе в селото електрокардиограф. Втора ръка, но да работи! Да обслужва възрастните, да не пътуват за нещо толкова нужно. Инициатори са местни хора, а Община Ботевград – гарант за покупката.

Помогнете на селото да си купи ЕКГ апарат за Коледа!

Дарете за сърцата на Скравена!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *